.

.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Wall Street broker dons cassock and sandals -Ο επιτυχημένος χρηματιστής της Wall Street που αντάλλαξε το Μανχάταν για ένα μοναστήρι


"Η βασιλεία των ουρανών είναι σαν έναν άνθρωπο έμπορο, που αναζητάει καλά μαργαριτάρια· ο οποίος, βρίσκοντας ένα πολύτιμο μαργαριτάρι, πήγε και πούλησε όλα όσα είχε, και το αγόρασε" (Ματθαίος 13/ιγ: 45,46).

Ένας πρώην χρηματιστής της Ουώλ Στρητ έχει ανταλλάξει το Μανχάταν για ένα μοναστήρι στην Βουλγαρία προκειμένου να γίνει Ορθόδοξος μοναχός.

Ο Χρήστος Μίσκοβ, 32 ετών, είχε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία ως χρηματιστής στο Χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να τα παρατήσει όλα για να επιστρέψει στην πατρίδα του την Βουλγαρία.

Ανταλλάσσοντας τα επί παραγγελία κουστούμια και πανάκριβα παπούτσια με ένα ράσο και σανδάλια, ο αδελφός Νικάνωρ - όπως τώρα τον ξέρουν – πιστεύει πως η Ουώλ Στρητ και η Πόλη απολαμβάνουν όλα όσα τους αξίζουν, καθώς οι πιστωτικές πιέσεις βαθαίνουν και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι υπό διάλυση.

«Είναι δίκαιο, να βλέπεις ανθρώπους που καταναλώνουν περισσότερα απ’ όσα αξίζουν να συντρίβονται από μια οικονομική κρίση από καιρού εις καιρόν - να υποφέρουν, προκειμένου να γίνουν πιο μετρημένοι» δήλωσε.

Η κατάρρευση τραπεζών και επενδυτικών εταιρειών ήταν μια απαραίτητη διόρθωση, επειδή είχαν γίνει άπληστοι, είπε.

Ο Αδελφός Νικάνωρ ξυπνάει με το χάραμα για να φροντίσει ένα κοπάδι βουβαλιών στην Μονή του Τσερνογκόρσκυ του 12ου αιώνα, 50 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, Σόφια. Όμως δεν έχει γυρίσει εντελώς την πλάτη του στο παρελθόν του. Όταν έγινε μοναχός πριν από 5 χρόνια, διατήρησε ένα είδος πολυτελείας – ένα κινητό τηλέφωνο – και το έχει χρησιμοποιήσει για να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από πρώην συναδέλφους του προκειμένου να ξαναχτίσει το μοναστήρι.

http://oodegr.com/oode/diafora/xrimatistis_1.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )