.

.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο Π. ΠΑΪΣΙΟΣ


Είκοσι τέσσερα χρόνια πριν, κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, συζητώντας με τον μακαριστό γέροντα Παϊσιο άκουσα το εξής καταπληκτικό : Λίγα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ…Δεν θα κρατήσει και πολλά χρόνια…Θα την διαλύσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι, αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται…σου λέει, τι γίνεται εδώ; Σηκώνει πάλι κεφάλι ο Χίτλερ;…. και θα την διαλύσουν…

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια, παρακολουθώντας τα γεγονότα θυμήθηκα τον γέροντα.

Επίθεση δέχεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ε.Ε. Γι’ αυτό έφτιαξαν ολόκληρο μηχανισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να στηρίξουν το Ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Αυτό δεν είναι κάποια άποψη ή κάποια ανάλυση, αυτό είναι οικονομικό γεγονός, διοικητική πράξη σε υψηλότατο επίπεδο, από τους κυβερνώντες την Ε.Ε. Άρα αυτοί οι ίδιοι αναγνωρίζουν τον κίνδυνο.

Διαβάζοντας άρθρα οικονομολόγων και πολιτικών αναλυτών εντυπωσιάζομαι για το πως έρχονται στα λόγια του γέροντος. Λένε ‘ η παγκοσμιοποίηση είναι φτιαγμένη από Αγγλοσάξονες και για Αγγλοσάξονες’ ή ‘ το μεγάλο παιχνίδι για τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης’ που γίνεται από τους Αμερικάνους.

Προσωπικά πιστεύω α) ότι θα καταργηθεί το Ευρώ και θα επιστρέψουμε ξανά στα εθνικά μας νομίσματα, β) ότι θα διαλυθεί συνεπώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχω οικονομικές γνώσεις αλλά έχω εμπειρία από τον π. Παϊσιο.

Όλες οι προφητείες του έχουν επαληθευθεί!!! Και αυτές που αφορούσαν εμένα προσωπικά (π.χ ότι θα κάνω τρία παιδιά, μου χάρισε τρία ξύλινα σταυρουδάκια για τα παιδιά που θα έκανα..) αλλά και αυτές που αφορούσαν παγκόσμια γεγονότα ( σάπισαν τα δίχτυα, δεν μπορούν να κουμαντάρουν τον κόσμο…. Θα πέσει ο κομουνισμός και θα διαλυθεί η Σοβιετική Ένωση, μας έλεγε ….) Και εγώ απορούσα πως είναι δυνατό να συμβεί αυτό…μας φαινόταν απίστευτο…μία αυτοκρατορία που ήλεγχε τον μισό κόσμο να πέσει σαν χάρτινος πύργος!... και όμως αυτός βγήκε για χιλιοστή φορά ‘σωστός και ακριβής’ στα λόγια του.

Αυτά τα γράφω για τους καλοπροαίρετους αναγνώστες που όμως κινούνται μέσα στα πλαίσια της μικρής ανθρώπινης λογικής… όμως ό άνθρωπος έχει μέσα του πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις από την λογική του…Η πίστη στον Χριστό είναι μία τέτοια δύναμη…τα έργα της είναι εκπληκτικά…απόδειξη είναι ό ίδιος ο π. Παϊσιος που σάρκωνε στο πρόσωπό του αυτή την αλήθεια…

Η πατρίδα μας βγάζει ακόμα Αγίους, γιατί κουβαλάει μέσα της την ορθόδοξη πίστη… Αυτό είναι το μόνο καλό που έχει απομείνει στην χώρα μας…Φτάνει όμως για να βοηθήσει και τον κόσμο ολόκληρο και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδά του.

Όσοι καλοπροαίρετοι θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να διαπιστώσουν και να διασταυρώσουν την αλήθεια των λόγων από τα επερχόμενα γεγονότα. Όσοι θέλουν μπορούν να διαβάσουν στα βιβλία του γέροντα και άλλες προφητείες που αφορούν τα χρόνια που ζούμε και να έχουν πολλές ακόμα περισσότερες αποδείξεις. Ψάξτε και θα βρείτε, είπε ο Χριστός. Ελπίζω έτσι να κάνετε δικό σας τον θησαυρό της πατροπαράδοτης ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων.

Θα ήθελα να τελειώσω με κάτι το αισιόδοξο. Πολλά χρόνια πριν μας προειδοποιούσε ο γέροντας…Θα έρθουν δύσκολα χρόνια, θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι…Θα φέρει όμως ο Θεός έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων και στο τέλος θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι…όχι από δίκαιο ή από φιλία αλλά γιατί έτσι θα είναι το συμφέρον τους..


Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:


Φυσικά διαφωνούμε με τη λογική του άρθρου. Είναι μια λογική που αναλύει τα γεγονότα στη βάση κάποιων συνωμοτών, οι οποίοι κρατούνε τα σκοινάκια του κουκλοθέατρου του παγκόσμιου μπερντέ…

Πολλές διαπιστώσεις τις βρίσκουμε σωστές και είναι αναλυμένες από πολλούς στοχαστές στη βάση της καπιταλιστικής λογικής.


Π.χ.:

α). Ότι θα καταρρεύσει η Ε.Ε και το ευρώ έχει αναλυθεί από την ημέρα που δημιουργήθηκε η ΕΟΚ από πολλούς στοχαστές: Ένας από αυτούς ήταν και ο οικονομολόγος Ερνέστ Μαντέλ.

Πάρα πολλοί αναλυτές έχουν δείξει ότι δεν μπορεί να βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο και έχουν προδιαγράψει το αναπόφευκτο της διάλυσης της Ε.Ε…

ΣΗΜΕΡΑ αποτελεί και επιτακτική ανάγκη να διαλυθεί το ευρώ και να γυρίσουμε στα εθνικά νομίσματα…

β). Ότι θα φτάσουμε σε εξαθλίωση, φτώχεια και πείνα αποτελεί κοινοτοπία: Είναι η σιδερένια λογική της καπιταλιστικής αγοράς.

γ). Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ έχει και αυτή κατά κόρον αναλυθεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.


Ο Ίδιος ο Τρότσκι, από τη δεκαετία του 1930, την έχει προβλέψει σε πολλά του βιβλία και ιδιαίτερα στην «Προδομένη Επανάσταση».

ΣΥΝΕΠΩΣ ο γέροντας Παΐσιος είναι ένας καλός «μαρξιστής»!!!

Δεν αρνούμαστε τις «προφητείες» του (δεν μπαίνουμε σε τέτοια χωράφια), αλλά οι «προφητείες» του είναι γραμμένες και αναλυμένες και από πολλούς στοχαστές.

Θα είχε αναμφισβήτητα την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να βλέπει μακριά και σωστά, μακριά από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις πολλών από μας…

http://resaltomag.blogspot.com/2010/07/blog-post_6038.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )