.

.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η ιστορία μιας αλλοπρόσαλλης κατάστασης …

Β.Παπαγεωργόπουλος: ο πρόεδρος της ΔΕΘ είναι Έλλην Μακεδόνας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Δήλωση με περιεχόμενο...


Β.Παπαγεωργόπουλος: ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης(ΔΕΘ), κ. Κωνσταντίνου, πρέπει να κάνει δήλωση ότι αισθάνεται, ότι είναι Έλλην Μακεδόνας…
Ειδάλλως πρέπει να απομακρυνθεί...
Δείτε το video

Προσπάθεια "απομόνωσης" από την DEFENSYS 2010 του "ελληνόφωνου" προέδρου της ΔΕΘ

Τελικά λαμβάνει διαστάσεις το θέμα με τον "ελληνόφωνο" πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Κωνσταντίνου. Το defencenet.gr γράφει:

ImageMείζον εθνικό και πολιτικό θέμα για το οποίο πρέπει να λάβει άμεσα θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιουργείται με την τοποθέτηση ως επικεφαλής της 1ης κρατικής έκθεσης αμυντικού υλικού DEFENSYS 2010 (πρόεδρος ΔΕΘ κατ'αρχήν και συνακόλουθα της DEFENSYS 2010) στην Θεσσαλονίκη, του δικηγόρου Ιωάννη Κωνσταντίνου, ενός ατόμου που αυτοσυστήνεται ως «Ευρωπαίος ελληνόφωνος (σ.σ.!) κεντροαριστερός δικηγόρος». Και μπορεί το «κεντροαριστερός δικηγόρος» να μας αφήνει παγερά αδιάφορους, το υπόλοιπο του αυτοπροσδιορισμού του όμως, θέτει κορυφαία ζητήματα καταλληλότητας σε ότι αφορά την διοργάνωση της DEFENSYS 2010.

Και μάλιστα ο αυτοπροσδιορισμός του, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο ντοκουμέντο, δεν έγινε σε τυχαίο τόπο και χρόνο, αλλά σε εκδήλωση-προπαγάνδα των Σκοπίων (!) για την παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» στην οποία συμμετείχαν και μίλησαν ο γνωστός του «Ουράνιου Τόξου» Π.Βοσκόπουλος, ο οθωμανός κατά δήλωσή του Ι.Ονσούνογλου, ο κατά δηλωσή του ελληνόγλωσσος σαλονικιός Τριαρίδης και ο γνωστός M.Τρεμόπουλος των Οικολόγων!

Όπου βέβαια, αυτό που είπε ο νέος επικεφαλής της DEFENSYS 2010 παρουσιάζοντας το "Μακεδονικό Αναγνωστικό" καθίμενος δίπλα από τον Π.Βοσκόπουλο, ήταν το πιο μετριοπαθές από αυτά που εξέφρασε η ομήγυρη!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται περί κακόγουστου ανεκδότου, αλλά φευ! Το θέμα είναι απόλυτα υπαρκτό, ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης απάντησης και εξήγησης. Πως είναι δυνατόν ένας «Ελληνόφωνος» - κατά δήλωση του – να διοργανώσει μία εθνική έκθεση αμυντικού υλικού με την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας; Το defencenet.gr έχει απόλυτα ξεκαθαρισμένη θέση για την χρησιμότητα και την κρισιμότητα της DEFENSYS 2010 από την στιγμή που, για λόγους που δεν μας αφορούν, «κόπηκε» ο κύκλος ζωής της DEFENDORY.

Αλλά πλέον εγείρονται ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Μόλις σε σημερινή του ανακοίνωση απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας VETO, το ΥΠΕΘΑ υπεραμύνεται της πολιτικής του να αναθέσει στην ΔΕΘ (με πρόεδρο τον "ελληνόφωνο", πρόεδρο της ΔΕΘ) της DEFENSYS 2010: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη, αποφάσισε να χορηγήσει την αιγίδα του (δηλαδή την πολιτική του στήριξη και ενθάρρυνση) σε έναν και μόνο δημόσιο φορέα και τέτοιος είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Πως προστάτεψε λοιπόν το υπουργείο και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Eυάγγελος Βενιζέλος, αυτή την επιλογή του; Συναινώντας στην τοποθέτηση ως επικεφαλή της DEFENSYS 2010 ενός «ελληνόφωνου Ευρωπαίου» που συγχνωτίζεται-συνεργάζεται με άτομα τα οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν φημίζονται για το "ελληνοκεντρικό τους φρόνημα" - ας το πούμε κομψά.

Εκτός και αν δεν ερωτήθηκε για την τοποθέτηση αυτή, αφού βέβαια πρόκειται για την ΔΕΘ που δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΘΑ. Είναι αρμοδιότητά του, όμως, η DEFENSYS 2010 που ανήκει στην ΔΕΘ. Το υπουργείο το επέλεξε. Εκτός και αν συμφωνούν με τις θέσεις του Ι.Κωνσταντίνου, οπότε πάμε «πάσο» για να μιλήσουμε με άλλους όρους, αλλά αυτό θα πρέπει να βγούν και να το πούν ευθαρσώς, όπως έπραξε και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΘ.

Το όλο ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί θεωρούμε ότι υπονομεύει μία προσπάθεια και μία ιδέα η οποία έχει πολλά θετικά στοιχεία, όπως είναι η διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη μιάς έκθεσης αμυντικού υλικού.

Εσχάτως από ορισμένα μέσα έχει ασκηθεί κριτική αναφορικά με την εμπλοκή του κουνιάδου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, του Δημήτρη Μπακατσέλου στην όλη προσπάθεια, είτε ως (πρώην) προέδρου της ΔΕΘ , είτε μέσω της εμπλοκής του Διαβαλκανικού και Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου (ΔΙΠΕΚ) που είναι μία Ανώνυμη Εταιρία που ανήκει κατά 100% στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Πρόεδρος του ΕΒΕΘ και συνακόλουθα του ΔΙΠΕΚ είναι ο κουνιάδος του υπουργού Δημήτρης Μπακατσέλος.

Όμως, αλίμονο αν σε μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη που θα διοργάνωνε μία τέτοια έκθεση δεν είχαμε εμπλοκή του σημαντικότερου φορέα, όπως είναι το ΕΒΕΘ. Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα ζούμε, συγγένειες και κουμπαριλίκια είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά το μεμπτόν αποδεικνύεται δεν συνάγεται. Δεν θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αφορά μιά έκθεση όπως η DEFENSYS 2010, η οποία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Μπορούμε να πούμε πολλά για την μέχρι σήμερα προσπάθεια (ή ΜΗ προσπάθεια), αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος, αφού προέχει η επιτυχία της έκθεσης πρώτιστα για εθνικούς λόγους και κατά δεύτερον για οικονομικούς σε ότι αφορά την Θεσσαλονίκη.

Του παρόντος όμως είναι η εξήγηση που πρέπει να δοθεί για τον διοργανωτή της έκθεσης. Μιλάμε για μία έκθεση αμυντικού υλικού, με υψηλό ρυθμό διακίνησης διαβαθμισμένων, εθνικής-αμυντικής σημασίας, πληροφοριών, μιλάμε για την φιλοξενία εκατοντάδων ξένων αξιωματούχων, όπου θα προβληθούν οι εθνικές θέσεις, τα εθνικά δίκαια και τα επιτεύγματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν πολλά επιτεύγματα, άσχετο αν ενδιαφέρονται μόνο ξένοι γι’ αυτά).

Ποιος θα τα προβάλει και θα τα προωθήσει; Ποιος θα διαχειριστεί τον όγκο των , πιθανά εθνικής σημασίας, πληροφοριών της έκθεσης; Ο «Ελληνόφωνος Ευρωπαίος» πρόεδρος της ΔΕΘ; Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Και βέβαια, δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί, αλλά από εκεί και πέρα τα ερωτήματα που τέθηκαν ανωτέρω (αγνοούν ή συμφωνούν με τις απόψεις του Ι.Κωνσταντίνου) είναι επιτακτικά. Ερωτήθηκε το υπουργείο για τον διορισμό του «ελληνόφωνου Ευρωπαίου» ως επικεφαλή της εθνικής (συγγνώμη που χρησιμοποιούμε τέτοιες «κακές» λέξεις...) έκθεσης αμυντικού υλικού στην Θεσσαλονίκη; Και αν δεν ερωτήθηκε ή εν πάση περιπτώσει αγνοούσαν το όλο ζήτημα, ποια η θέση τους και τι σκοπεύουν να πράξουν μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του defencenet.gr;

--------------------------------------------------------------------------------------------

(Aνανέωση 12.45): "Απομονώνει" τον πρόεδρο της ΔΕΘ Γιάννη Κωνσταντίνου από την έκθεση DEFENSYS 2010 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά τις αποκαλύψεις του defencenet.gr: "Η DEFENSYS 2010 οργανικά μπορεί να τελεί υπό την ΔΕΘ, αλλά πρακτικά έχει δικό της αυτοτελές οργανωτικό σχήμα, στο οποίο δεν εμπλέκεται άμεσα ο πρόεδρος της ΔΕΘ Γιάννης Κωνσταντίνου", ανέφεραν στο defencenet.gr υψηλά ιστάμενες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση του υπουργείου της 10ης Ιουνίου αναφερόταν ο "δικηγόρος (σ.σ. και κατά δήλωσή του "Ευρωπαίος ελληνόφωνος") Γιάννης Κωνσταντίνου" ως υπεύθυνος του νέου οργανωτικού φορέα για την DEFENSYS 2010, λόγω ΔΕΘ.

Είναι ενθαρρυντικό που τουλάχιστον κάποιοι δείχνουν να αντιλαμβάνονται το μη συμβατικό των απόψεων του "ελληνόφωνου" νέου προέδρου της ΔΕΘ και της εθνικής έκθεσης αμυντικού υλικού DEFENSYS 2010. Βέβαια υπάρχει θέμα και με την τοποθέτηση του Γ.Κωνσταντίνου στην ίδια την ΔΕΘ, αλλά αυτό είναι αρμοδιότητας άλλου υπουργείου...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στο press room η υπόθεση του «ελληνόφωνου» διορισμού στην προεδρία της ΔΕΘ


Η υπόθεση του διορισμού του «ελληνόφωνου» Γιάννη Κωνσταντίνου στην προεδρία της ΔΕΘ από την «πατριωτική-πράσινη-one stop shop» κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συζητήθηκε και στο press room όπου ο συνάδελφος Γιώργος Βλαβιανός ρώτησε σχετικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή. Παρατίθεται η στιχομυθία και το ηχητικό:

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πληροφορούμαστε ότι τοποθετήθηκε ή τοποθετείται ως πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως ελληνόφωνος Ευρωπαίος και συμμετείχε στη παρουσίαση του αναγνωστικού του γλωσσικού ιδιώματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με τον εκπρόσωπο του «Ουράνιου Τόξου». Εάν αληθεύει, θέλω το σχόλιό σας.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω αυτό στο οποίο αναφέρεστε. Είναι σαφές, όμως, ότι εάν υπάρχει κάτι μεμπτό και εμπίπτει στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα εξεταστεί. Από κει και πέρα, σε ποιες εκδηλώσεις μετέχει, είναι προσωπικό του ζήτημα, εκτός και εάν συμμετέχει σε αυτές με τη θεσμική του ιδιότητα.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το διάλογο Βλαβιανού - Πεταλωτή


Σχόλιο: είναι πρόδηλη η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου και καταφανές το αβάσιμο της τοποθέτησής του. Ειδικά στο σημείο που λέει ότι «εάν υπάρχει κάτι μεμπτό και εμπίπτει στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα εξεταστεί». Δηλαδή, αν σιγοντάρεις την προπαγάνδα του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου» ως πρόσωπο δεν υπάρχει πρόβλημα; Πρέπει να τους στηρίξεις με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΘ για να ελεγχθείς;
Επίσης, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις τα περί «προσωπικού ζητήματος» για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Αν ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε απευθύνει χαιρετισμό (ως «πρόσωπο-ιδιώτης») σε εκδήλωση συλλόγου βετεράνων της Βέρμαχτ και των SS θα είχε στο τσεπάκι του την ίδια απάντηση ο κ. εκπρόσωπος; Αστειότητες μιας κυβέρνησης δραγωνικού πατριωτισμού.

Έχουμε Θέμα, Πρώτο Θέμα


Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Γιάννης Κωνσταντίνου αυτοπροσδιορίζεται ως "ελληνόφωνος" σε εκδήλωση για την παρουσίαση του "Μακεδονικού Αναγνωστικού". Το blog μας το αποκαλύπτει και η είδηση κάνει τον γύρο των έντυπων ΜΜΕ και πολλών sites και ιστολογίων. Οι τηλεοράσεις δεν το έχουν πάρει μυρωδιά ακόμη. Πάντως, έπειτα από 3 απανωτά δημοσιεύματα του Ελεύθερου Τύπου (5,6,7 Ιουλίου), το Πρώτο Θέμα παίρνει την σκυτάλη στη σημερινή του έκδοση. Ως Αδιάβροχοι ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους που δεν αφήνουν τόσο σημαντικά πράγματα να "πέσουν κάτω".





http://adiavroxoi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )