.

.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Εντείνεται ο πόλεμος των οικουμενιστών κατά των παραδοσιακών κληρικών της Σερβίας

Εντείνεται ο πόλεμος των οικουμενιστών εις βάρος των παραδοσιακών κληρικών και μοναχών του Κοσσόβου. Τώρα οι οικουμενιστές της Σερβίας προσάπτουν στους μοναχούς της Μονής Τσέρνα Ρέκα (Μαύρος ποταμός) «πρόθεση δημιουργίας σχίσματος μέσα στους κόλπους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας». Την ίδια στιγμή κατηγορούν τον επίσκοπο Αρτέμιο επειδή συνεχίζει να αποκαλεί τον π. Συμέων Ιερομόναχο, ενώ , σύμφωνα με τη δική τους λογική, έπρεπε να τον αντιμετωπίζει ως λαϊκό μετά την αντικανονική απόφαση της Συνόδου της Εκκλησίας της Σερβίας με την οποία επιβλήθηκε στον π. Συμεών καθαίρεση και αφορισμός. Ο επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς προκλητικά, σε κάθε ευκαιρία μιλάει για τον Δεϊάν Βιλόφσκι, χρησιμοποιώντας το κοσμικό όνομα του Ιερομονάχου Συμεών Βιλόφσκι και υπενθυμίζοντας προς όλους ότι ο Συμεών είναι πλέον λαϊκός. Ξεχνά ωστόσο να αναφερθεί στην πλήρη αντικανονικότητα με την οποία ελήφθη η απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου κατά του π. Συμεών......
Όπως όλα δείχνουν μεθοδεύεται μάλιστα περαιτέρω περιορισμός του επισκόπου Αρτεμίου επειδή παρά τις διώξεις και την απομάκρυνσή του από την περιοχή του Κοσσόβου συνεχίζει να προσελκύει κοντά του πλήθη μοναχών και πιστών.

Οι οικουμενιστές της Σερβίας παραμένουν σκληροί και αδίδακτοι. Προσεύχονται δήθεν για το καλό του Κοσσόβου αλλά οι ίδιοι πρώτοι ενήργησαν εις βάρος του εθνικού θέματος εκδιώκοντας τον επίσκοπο Αρτέμιο, τον π. Συμεών και τους μοναχούς από το μαρτυρικό Κόσσοβο και ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη αναγνώριση ανεξάρτητου Κοσσόβου. Ήδη η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης δείχνει προς ποια κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα. Κατηγορούν συκοφαντικά τον π. Συμεών και βάλλουν εμμέσως ακόμη και εναντίον των Ελλήνων δικαστών επειδή δεν θέλουν να παραδεχτούν την δίκαιη απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση του π. Συμεών στη Σερβία, λόγω του ότι είναι ανυπόστατες και κατασκευασμένες οι κατηγορίες που απευθύνονται σε αυτόν. Τυφλωμένοι από την εκκλησιαστική εξουσία που πλήρως ελέγχουν και τον φιλοπαπισμό τους δεν μπορούν να διακρίνουν τα λάθη τους αλλά ετοιμάζονται να προσθέσουν σε αυτά και άλλα ακόμη στήνοντας τώρα σκηνικό νέων διώξεων κατά των παραδοσιακών κληρικών της Σερβίας.

Δυστυχώς οι πλείστοι των εν Ελλάδι κληρικών και θεολόγων – εκτός ολίγων φωτεινών εξαιρέσεων – κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και αρνούνται να παρέμβουν στην όλη κατάσταση. Δεν αντιλαμβάνονται ίσως ότι αν οι οικουμενιστές της Σερβίας πετύχουν τους στόχους τους, τότε η σκληρή τακτική των οικουμενιστών κατά των αγωνιστών κληρικών και πιστών θα εφαρμοστεί και εκτός Σερβίας.

Και κάτι τελευταίο. Αλήθεια ποια είναι η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τα τεκταινόμενα στην εκκλησιαστική ζωή της Σερβίας; Γιατί τόση σιωπή; Αποφεύγει το Φανάρι να παρέμβει σε θέματα άλλου Πατριαρχείου τηρώντας δήθεν τους Ιερούς Κανόνες ή παρακολουθεί με ευχαρίστηση το έργο της διώξεως των αντιοικουμενιστών;




http://thriskeftika.blogspot.com/2010/07/blog-post_6122.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )