.

.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Έχει σχέση με την απόφαση για το τζαμί στην Αθήνα; Συνεργασία Ελλάδας και Αμπού Ντάμπι για το ελληνικό μετοχικό κεφάλαιο

Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Αμπού Ντάμπι, με σκοπό τη σύσταση μίας κοινής ομάδας, η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες διμερούς αναπτυξιακής συνεργασίας. Ταυτόχρονα συζητείται και η πιθανή συμμετοχή του Αμπού Ντάμπι στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο.
Όπως έγινε γνωστό μετά τις συναντήσεις που είχε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σε ταξίδι-αστραπή στο Αμπού Ντάμπι, η πρώτη συνάντηση της κοινής ομάδας εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες.
Στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με προσέλκυση επενδύσεων από το Αμπού Ντάμπι, αλλά και με την ενεργό παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της δυτικής περιοχής του εμιράτου.
Στόχος, επίσης, είναι η συμμετοχή του Αμπού Ντάμπι στο μετοχικό κεφάλαιο του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, η κ. Κατσέλη ενημέρωσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, για τους στόχους και τη δομή του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου και χθες, Σάββατο, η υπουργός πραγματοποίησε ταξίδι στο Αμπού Ντάμπι, συνοδεία του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.
Μετά από πολύωρη ουσιαστική συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών και του πολιτισμού με τον διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, πρίγκιπα Mohamed Bin Zayed Al Nahyan και ακολούθως με τον σεΐχη Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, διοικητή της δυτικής περιοχής του Αμπού Ντάμπι, συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας και να συγκληθεί η πρώτη συνάντηση της στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες.
Πηγή:Ζούγκλα
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
-
Αποφάσισαν για τζαμί στην Αθήνα σε εκτάσεις του Πολεμικού Ναυτικού
-«Πράσινο» για το μουσουλμανικό τέμενος





http://aktines.blogspot.com/2010/03/blog-post_7747.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )