.

.

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Το Ολυμπιακό ιδεώδες και ο ρατσισμός (σε βάρος της Ελλάδας)

Του Νίκου Αναγνωστάτου
ImageΟι φετεινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο, μας αποκάλυψαν στοιχεία και γεγονότα τα οποία δεν μας είχαν προβληματίσει μέχρι τώρα. Το πρώτο είναι η τελετή έναρξης η οποία υπήρξε, αν όχι χειρότερη όλων των εποχών, ήταν τουλάχιστον άσχετη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ολυμπισμό. Μας τόνισαν ξεκάθαρα με τον Mr Bean τον τρόπο με τον οποίο πετυχαίνουν ό,τι έχουν επιτύχει. Το δεύτερο είναι οι εκδηλώσεις αισθημάτων για την Ελλάδα, τη γενέτειρα του Ολυμπισμού, ασχέτως τι λέει ο ανιστόρητος κ.Ρόγκ, και τα αήθη δημοσιεύματα της SUN του Λονδίνου και τη δήλωση της Γερμανίδας πρωταθλήτριας και δη σημαιοφόρου, η οποία φαίνεται μας αγαπάει πολύ μαζί με τους πατριώτες της, ότι αποφεύγουν τους ξυπόλητους Έλληνες για να μην τους ζητήσουν δανεικά. Ντροπή και αποτροπιασμός είναι οι μόνοι χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν. Δήλωση άκρως ρατσιστική, αντεθνική για χώρα υποτίθεται της Ενωμένης Ευρώπης. Άλλωστε τα ρατσιστικά αισθήματά τους οι Γερμανοί ουδέποτε τα έκρυψαν και οι Γερμανοί αθλητές παραμένουν στους αγώνες, χωρίς αιδώ και χωρίς ούτε μια συγγνώμη. Η μεθόδευση που επινόησαν ότι κάποιος άλλος δήθεν έκλεψε τους κωδικούς της και το ανάρτησε στο tweeter, απλά επιβεβαιώνει τον ρατσιστικά τους αισθήματα και κανείς από την ΔΟΕ ή τη δική μας ΕΟΕ δεν συγκινήθηκε.
Έτσι έμεινε το μόνο θύμα αυτής της υπερευαισθησίας, η καημένη η Παπαχρήστου, η οποία πέραν του αφελούς αστείου που αναμετάδοσε και της συγγνώμης της, είναι αμφίβολο αν υπήρξε κάτι το ρατσιστικό. Ρατσιστικό χαρακτηρίζεται κάτι που μειώνει κάποιο λαό, έγχρωμο ή λευκό, όπως αυτό που ανάρτησε ο κ.Κελερ, που μειώνει, προσβάλει και υποτιμά τους Έλληνες
.
Ποιον και σε τι πρόσβαλε ή μείωσε η Παπαχρήστου; Ο χαρακτηρισμός «πολλοί Αφρικανοί» ποιον υποτιμά; Δεν είναι Αφρικανοί; Είναι υποτιμητικό να είναι κανείς Αφρικανός; Το ανέκδοτο τα «κουνούπια του Νείλου θα έχουν σπιτικό φαγητό» ποιον υποτιμά; Ο Νείλος είναι ποταμός της Αφρικής και εκεί τα κουνούπια τσιμπούν τους Αφρικανούς. Τώρα που τα κουνούπια αυτά ήρθαν στην Ελλάδα τσιμπούν και τους πατριώτες τους.είναι για αυτούς υποτιμιτικό; Σε τι προσβάλουν ή μειώνουν τους Αφρικανούς αν τους τσιμπήσουν τα κουνούπια τους; Το «σπιτικό φαγητό» τους πείραξε; Με ποιον τρόπο αυτή η έκφραση μειώνει τους Αφρικανούς; Το γεγονός ότι θα τους τσιμπούσαν εδώ και όχι στην Αφρική; Κατά μία άποψη, μόνο οι ρατσιστές ερμηνεύουν αυτή τη δήλωση ως ρατσιστική. Τότε τι συνέβη;

Η ΕΟΕ τρομοκρατήθηκε και περιδεής έκρινε να αποκλείσει την νεαρή αθλήτρια από τιυς αγώνες, μήπως μας κακολογήσουν οι υπόλοιποι. Ποιοι υπόλοιποι; Στο σύνολο των Ολυμπιακών Αγώνων που βλέπετε τον σεβασμό του Ολυμπιακού ιδεώδους; Αρχίζοντας από την τελετή έναρξης, χολιγουντιανής μορφής άσχετη και προκλητική για αθλητικούς αγώνες, μέχρι τις μεγάλες χορηγίες στους πρωταθλητές αντί του κότινου και γενικότερα η εμπορευματοποίηση του ολυμπιακού πνεύματος!

Το σημαντικότερο Ολυμπιακό ιδεώδες ήταν η κατάπαυση των εχθροπραξιών κατά την διάρκεια των αγώνων, τηρείται; Μήπως θα έπρεπε να αποκλειστούν η Αγγλία και η Αμερική; Το αναμεταδοθέν αστείο της Παπαχρήστου τους πείραξε; Ντροπή!
Υπερευαισθησία, ανοησία ή δουλοπρέπεια; Διαλέξτε ό,τι θέλετε και θα αισθανθείτε άσχημα και μειωμένοι ως άνθρωποι και ως Έλληνες. Ένας υπερήφανος λαός που διέδωσε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία σε όλον τον κόσμο αυτοαναιρείται! Ένας λαός που διέδωσε την αξίαν και τα υψηλά αισθήματα του ευ αγωνίζεσθαι, αυτοαποκλειόμαστε από τους αγώνες ΜΑΣ! Διότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι Ελληνικοί Αγώνες! Αγώνες ελληνικής φιλοσοφίας και ψυχικής ανύψωσης και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να σέβονται και να εκτιμούν. Την Ολυμπιακή Φλόγα της Ολυμπίας περιφέρουν υπερήφανα και θεωρούν ξεχωριστό γεγονός τον τρόπο αφής της στο στάδιο των αγώνων. Στοιχειώδη σεβασμό αποτελεί η είσοδος της ελληνικής ομάδας πρώτη στο στάδιο. Ύστερ τα ξεχνάμε όλοι όλα με πρώτους εμάς τους Έλληνες. Για την ακριβολογία, οι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας.
Ας επανεξετάσουν τη στάση τους για το κορίτσι, που τέσσερα χρόνια ετοιμάζεται εντατικά για να πάρει μέρος σε αυτούς τους αγώνες. Μην του γκρεμίζετε τα όνειρά του τόσο επιπόλαια. Τα όνειρα αυτά αποτελούν σίγουρα μέρος του ολυμπιακού ιδεώδους. Για τον κότινο θα αγωνιζόταν η νεάνις αυτή που συνθλίψατε. Άλλως η αιδήμονα σιγή δεν αρκεί.. Χρειάζεται μια μεγάλη συγγνώμη στο κορίτσι και τον ελληνικό λαό που τον ντρόπιασαν και απαρνήθηκαν την ελληνικότητα των αγώνων και το ολυμπιακό ιδεώδες τους.
Μετά την ντροπή που μας επιφύλαξε ο «εκλεκτός» πρωθυπουργός μας ΓΑΠ και τον διασυρμό μας ως λαός και ως κράτος, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στη Γερμανίδα, και όχι μόνο, να μας χλευάσει, ήρθαν και οι ιθύνοντες της ΕΟΕ να ολοκληρώσουν τον διασυρμό μας.

Έλληνες γρηγορείτε! Η κυβέρνησή μας, σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση που μας έφεραν τα καταστροφικά μνημόνια του μοιραίου για την Ελλάδα ΓΑΠ, ας ευχηθούμε να μην τριτώσει το κακό. Να επικρατήσουν η ελληνική υπερηφάνεια, η ελληνική λεβεντιά και ψυχή, χωρίς ποτέ, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να δεχθούμε την υποτέλεια που επιδιώκουν κάποιοι «φίλοι» μας. Είθε!
defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )