.

.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Το Πάσχα μιας μικρής Ορθόδοξης Κοινότητας στην Κολομβία


Μέσα σε ατμόσφαιρα χριστιανικής αδελφικής αγάπης, αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης εόρτασε το Πάσχα η μικρή Κοινότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών στην πόλη Κουκουτά της Κολομβίας. Ο νεαρός εφημέριος του Ναού, π.Τιμόθεος Τorres μαζί με Ορθοδόξους αδελφούς τέλεσαν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως καθώς και τον εσπερινό της Αγάπης στο μικρό ταπεινό Ορθόδοξο Ναό τους. Και την Κυριακή του Πάσχα συνεόρτασαν με τους γέροντες και τις γερόντισσες που βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά και φιλοξενία στο μικρό γηροκομείο που στηρίζει η Ορθόδοξη Κοινότητα.

Απόδειξη της έμπρακτης αγάπης και της δύναμης που δίνει η πίστη στο Θεό πως όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Και η μεγάλη φτώχεια. Και τα κοινωνικά προβλήματα. Και οι καιρικές συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα την περιοχή έπληξαν κατακλυσμιαίες βροχές και ακραία καιρικά φαινόμενα, δυσκολεύοντας έτι περεταίρω την ζωή των απλών ανθρώπων.

Αξίζει ένα μπράβο στους Ορθοδόξους αδελφούς μας που προσφέρουν στους εμπερίστατους συνανθρώπους τους και ελπίζουμε ότι η προσπάθεια τους θα βρει την στήριξη και άλλων χριστιανών ορθοδόξων, είτε εκ των ελαχίστων εντοπίων είτε εξ αυτών που εργάζονται στην ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Ευχαριστούμε θερμά τον αναγνώστη μας που μας απέστειλε τις πληροφορίες καθώς και τις φωτογραφίες από την Κολομβία.





































































































































































































































































































































amen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )