.

.

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Λυσσομανά ο διάβολος κατά της Εκκλησίας

Σήμερα αρχίζει η Σαρακοστή. Στο Άγιο Όρος, αυτή την περίοδο, οι πατέρες, αντιμετωπίζουν τους πιό σκληρούς δαίμονες, τους ῾αθωνίτες᾽, όπως τους λένε. Εμείς όμως έξω στον κόσμο, φαίνεται ότι τους αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Καλή Σαρακοστή και μην φοβάστε.

1. Αρχή με το ξήλωμα του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

Ενώ η τότε κυβέρνηση είχε υποσχεθεί διάλογο με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και ενώ ο τελευταίος βρισκόταν εκτός Ελλάδος επιβάλλεται άμεσα η αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες με πρόφαση τα προσωπικά δεδομένα. Όμως κανείς δεν ανέφερε και δεν αναφέρει ότι το παγκόσμιο Ισραηλιτικό συμβούλιο ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο ναα συναινέσει!!! Αλλά και γιατί να φοβάται κανείς να κρύψει την πίστη του; Μήπως είναι κατά της πλειοψηφίας; Γιατί σίγουρα αν ήταν πλειοψηφία δεν θα φοβόταν. Και λέμε και ξανατονίζουμε όχι διαφορετική αλλά κατά. Ποτέ στην χώρα μας δεν θίχθηκε αλλόθρησκος εκτός παρεξηγήσεων όχι διαφορετικών και από αυτές που συμβαίνουν ακόμη και σε μία οικογένεια.. Επομένως εποφθαλμιούν αξιώματα ώστε να αλλιώσουν την πλειοψηφία. Διότι η πλειοψηφία έχει δικαίωμα να γνωρίζει και να επιλέγει ποιόν ψηφίζει ώστε και να την αντιπροσωπεύει.

2. Το Βατοπαίδι


Ασχέτως των επιμέρους λεπτομερειών που αποδεικνύουν την επίβουλη συκοφαντική επίθεση,την κακοήθεια αλλά και το χαμηλό επίπεδο των πολιτικών θα πρέπει να γνωρίζει κάθε χριστιανός ότι αυτά για τα οποία κατηγορείται η εν λόγω Ιερά Μονή κατηγορούνται όλες οι Ιερές Μονές και η Εκκλησία ολόκληρη. Είτε δόσει κανείς λοιπόν αφορμή είτε δεν δόσει για αυτούς οι οποίοι υποκίνησαν και υποκινούν την όλη ιστορία ο σκοπός είναι προκαθορισμένος. Ευθύνη λοιπόν έχει και η διοικούσα Εκκλησία που σιωπά ή και κατηγορεί αλλά και το μέρος του λαού που αρέσκεται σε συκοφαντίες κ.τ.λ. Όμως ο σοφός λαός και όχι ο μωρός όπως μας έχουν καταντήσει λέει: Εκεί που είσαι ήμουν και εκεί που είμαι θα έρθεις.

Οι υποκινητές λοιπόν είναι ξενόφερτες ιουδαϊζουσες ιδεολογίες που κατατάσσουν την Εκκλησία εσκεμμένως και υποχθονίως στους πλουσίους κτ.λ. λες και είναι ένα πρόσωπο. Ενώ λοιπόν η περιουσία της Εκκλησίας και των μοναστηριών είναι όλων των χριστιανών την προσωποποιούν οι αντίχριστοι ώστε άλλοι να συκοφαντήσουν και άλλοι να βάλουν χέρι και εκεί.

Είναι όντως μεγαλύτερος ο πλούτος εκεί όπου συνεισφέρουν οι πολλοί. Όμως εμείς οι χριστιανοί που δίνουμε απαιτούμε οι διαχειριστές να τον διαχειρίζονται και σωστά αλλά και να τον προστατεύουν. Και είναι αλήθεια ότι οι αντίχριστοι δεν επιτρέπουν την σωστή διαχείριση της περιουσίας αυτής αλλά και δεν το θέλουν. Δεν μπορεί να γίνει διαχείριση όταν ζητούν να βάλουν μονίμως χέρι με συκοφαντική πρόφαση την κακοδιαχείριση. Όσες φορές έδωσε η Εκκλησία περιουσία την κατασπάραξαν και τίποτα δεν έκαναν για τους φτωχούς. Οπότε και οι διαχειριστές φοβούνται. Γιατί για να γίνει διαχείριση μίας τόσο μεγάλης περιουσίας πρέπει ή να συμμετέχει και το κράτος το οποίο θα πρέπει να αποτελείται από χριστιανούς αφού έτσι ορίζει η πλειοψηφία ή να δώσουν ελευθερία στην διαχείριση. Το πρώτο δεν γίνεται γιατί στο κράτος μέσω μηχανορραφιών πλεονάζουν οι κακοήθεις οι άθεοι και οι κλέφτες και οι συκοφάντες αλλά και ελευθερία δεν θέλουν να δώσουν γιατί έτσι θα χαλάσει η συκοφαντία κατά της Εκκλησίας. Ενδεχομένως κάτι τέτοιο έγινε με το Βατοπαίδι όπου αποδείχθηκε ότι η διαχείριση από έντιμους ανθρώπους και με τη συνδρομή του κράτους (που μία φορά λειτούργησε γρήγορα και σωστά και βγήκε «σκάνδαλο») γίνονται θαύματα. Από την άλλη ενδεχομένως ενυπήρχε ο κίνδυνος της εκκοσμίκευσης και της αλλοίωσης του ησυχαστικού πνεύματος. Άλλο όμως το ενδεχόμενο λάθος ή ο κίνδυνος εκκοσμίκευσης και άλλο το σκάνδαλο. Αλλά και στην Ορθοδοξία αλάθητο δεν έχουμε. Μόνο ο πάπας και οι έχοντες το πνεύμα αυτού έχουν ή και το απαιτούν..

3. Το Καθολικό της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρα χωρίς σταυρό!!!

4. Με εντολή Υπουργού αφαιρείται ο σταυρός από το εθνόσημο των Σωμάτων Ασφαλείας

5. Σχολείο απαγορεύει σε κοριτσάκι να φοράει σταυρό, ενώ επιτρέπει τα ‘βραχιολάκια’ των Σιχ

Σχολείο στην Αγγλία, είπε σε ένα κοριτσάκι να αφαιρέσει ένα σταυρουδάκι που φορούσε, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει τα παιδιά Σιχ να έρχονται στο σχολείο με τα δικά τους χαρακτηριστικά βραχιολάκια (τα bangles), που δηλώνουν την θρησκεία τους.

Η 8χρονη Lauren Grimshaw-Brown διατάχθηκε να βγάλει από το λαιμό της ένα σταυρουδάκι, για λόγους ‘υγείας’ και ‘ασφάλειας’.Αλλά έξαλλη η μητέρα της 8χρονης (στην φωτογραφία πάνω: τοκοριτσάκι δείχνει το ‘επικίνδυνο’ σταυρουδάκι) κατηγόρησε το σχολείο ότι έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, διότι επιτρέπουν στα παιδιά από άλλες θρησκείες να φορούν κοσμήματα για θρησκευτικούς λόγους.

«Είμαστε μια χριστιανική οικογένεια και τα παιδιά μου φορούν σταυρουδάκια στο λαιμό τους», είπε.

«Ο δάσκαλος είπε στην Lauren να βγάλει το σταυρό που φορούσε επειδή προφανώς δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φορούν κοσμήματα.

6. Είχε αντικαταστήσει το Πάτερ ημών με ποιήμα του Ρίτσου

Αθώωσε τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας τη Στέλλα Πρωτονοταρίου, τη διευθύντρια του σχολείου της Γκράβας που είχε αντικαταστήσει το Πάτερ ημών με ποιήμα του Ρίτσου, με πρόφαση αυτή της πολυπολιτισμικής παιδείας!

Με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης η Υπουργός Παιδείας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την ικανοποίησή μου για ένα σημαντικό θέμα για το οποίο εξαρχής είχα εκφράσει ξεκάθαρα την υποστήριξή μου. Η δικαίωση της Στέλλας Πρωτονοτάριου, μιας Δασκάλας με κεφαλαίο Δ είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ, μια και η συζήτηση για την ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σε αυτή τη διαδικασία είναι καταλυτικός και η πολιτεία σήμερα είναι κοντά του”.

7. Προσφεύγουν στο Συνήγορο του Πολίτη για την απομάκρυνση των Θρησκευτικών Συμβόλων Προβληματισμός στην Ιεραρχία

Τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη για την απομάκρυνση των Θρησκευτικών Συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες και την κατάργηση της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου ζητάει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Η εν λόγω οργάνωση με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως τέσσερις γονείς (τρεις Έλληνες πολίτες και ένας αλλοδαπός) έχουν υποβάλει μέσω του ΕΠΣΕ σχετικές αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη «για να διαμεσολαβήσει ώστε να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τις τάξεις και να καταργηθεί η πρωινή προσευχή και ο εκκλησιασμός σε ώρες σχολείου από τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους στην Περιφέρεια της Πρωτεύουσας και στη Θεσσαλονίκη».

Το αίτημα υποβλήθηκε με βάση την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων από σχολείο στην Ιταλία, στην υπόθεση Lautsi v. Italy (προσφυγή 30814/06 – απόφαση 3 Νοεμβρίου 2009), στην οποία το ΕΠΣΕ είχε κάνει παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) ως τρίτος. Παράλληλα, βασίστηκε και στην ερμηνεία του Συντάγματος που έχει κάνει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Μιχάλης Σταθόπουλος.

Στο μεταξύ, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως δύο γονείς (Έλληνες πολίτες) έχουν υποβάλει μέσω του ΕΠΣΕ αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη για να διαμεσολαβήσει ώστε να ανατραπεί απόφαση διευθυντή σχολείου ο οποίος αποφάσισε αυθαίρετα το Νοέμβριο 2009 να υποχρεώσει μαθήτρια λυκείου της Πρωτεύουσας να παρακολουθήσει το μάθημα θρησκευτικών, απορρίπτοντας το αίτημα των γονέων της για την απαλλαγή της επισημαίνοντας πως η μαθήτρια κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε απαλλαγεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με ανακοίνωσή του το ΕΠΣΕ απευθύνει δημόσια έκκληση και προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου «να εφαρμόσει όσα δηλώνει πως αποτελούν πολιτική της κυβέρνησης (και είναι συμβατά με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) εκδίδοντας αμέσως σχετικές εγκυκλίους, ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Η είδηση για την προσφυγή πολιτών στο Συνήγορο του Πολίτη με αίτημα την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες και την κατάργηση της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού κατά τη διάρκεια του ωραρίου των σχολείων προκαλεί προβληματισμό στους κόλπους της Ιεραρχίας.

Αρκετοί μητροπολίτες σε ιδιωτικές τους συζητήσεις διατυπώνουν ανοιχτά τον προβληματισμό τους για το μέλλον του μαθήματος των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις που επέφερε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η υπόθεση του Εσταυρωμένου στην Ιταλία.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι ιεράρχες που σκέπτονται να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για αυτό το μείζον ζήτημα σημειώνοντας ότι «καλό θα ήταν ο Μακαριώτατος να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας και για την προάσπιση των δικαίων της τις καλές σχέσεις που έχει οικοδομήσει με την κυβέρνηση».

8. ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ τον ΣΤΑΥΡΟ από το ανθρωπάκι που φέρει την Ελληνική σημαία

Στον χώρο της HELEXPO (Διεθνής Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης) πραγματοποιείται αυτό το τετραήμερο η διεθνής έκθεση POLIS (αφορά τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κυρία Θεοδώρα Τζάκρη , (όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της Helexpo την Πέμπτη 26/11/2009 το απόγευμα) και μάλιστα παρουσία του Δημάρχου κ.Παπαγεωργόπουλου και του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη.

Παρατηρείστε προσεκτικά τις σημαίες στα ανθρωπάκια.

Όπως μπορείτε να δείτε ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ τον ΣΤΑΥΡΟ από το ανθρωπάκι που φέρει την Ελληνική σημαία ενώ ΟΛΑ τα υπόλοιπα ανθρωπάκια ΦΕΡΟΥΝ κανονικά στο κέντρο το σήμα της κάθε σημαίας. (πχ η τουρκική την ημισέληνο, η αλβανική τον αετό κλπ).

Και για να μην ισχυριστούνε ότι το λάθος έγινε μόνο στις γιγαντοαφίσες, παραθέτουμε το σήμα της POLIS από την επίσημη σελίδα της HELEXPO όπου επίσης απουσιάζει ο σταυρός από την Ελληνική σημαία (υπάρχουν μόνο μπλε άσπρες λωρίδες).

http://www.helexpo.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=1187

KAI TI KANOYME;

Η Κυρία Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, κάλεσε τους μαθητές να καταγγέλλουν τους Καθηγητές των κάθε φορά που αισθάνονται ότι καταπιέζονται για να συμμετάσχουν στην πρωϊνή ποροσευχή!

9 Αλλά ο διάβολος δεν σταματά σε αυτά που διαβάσατε δεν σταματά στους απέξω ,δυστυχώς και στο εσωτερικό της εκκλησίας με την παναιρεση του οικουμενισμού προσπαθεί να διαβρώσει την Ορθόδοξη πίστη και να πολεμήσει όσους αντιστέκονται !!

ΑΠΗΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΩΓΜΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ;

Τα γεγονότα εξελίσσονται με γρήγορο ρυθμό. Η αίρεση του Οικουμενισμού γαυριά. Και οι Πατέρες μας έχουν προετοιμάσει και επαρκώς πληροφορήσει: κάθε αίρεση, καθοδηγείται υπό του Διαβόλου. Κι ο Οικουμενισμός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Όσα γράφονται, όσα βλέπουμε καθημερινά, όσα εξελίσσονται in cognito και σε μας φτάνουν τα απηχήματά τους, ενθυμίζουν το γραφικό: «κατέβη ο διάβολος προς υμάς έχων θυμόν μέγαν, ειδώς ότι ολίγον καιρόν έχει» (Αποκ. ιβ΄ 12).
Kληρικοί και λαϊκοί, παρά το χιόνι, μαζεύτηκαν να διαμαρτυρηθούν για την πρωτοφανή ενέργεια του νέου Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Κοσσόβου Αρτέμιο.
Δεν έχουμε ακόμα την μετάφραση όσων είπε ο επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς, ο οποίος και ανακοίνωσε το γεγονός και δεν γνωρίζουμε την ακριβή αιτία. Γνωρίζουμε, όμως, ότι ο Επίσκοπος Κοσσόβου Αρτέμιος, ήταν ένας από τους έξη Αρχιερείς που είχαν υπογράψει την «Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού». Γνωρίζουμε, επίσης (και καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή) τις φιλοπαπικές δηλώσεις του νέου Πατριάρχη, ο οποίος μίλησε για συνεργασία με τον Πάπα. Άρα ο αντι-οικουμενιστής Επίσκοπος Αρτέμιος ήταν δύσχρηστος.

Είναι ακόμα γνωστό, ότι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τσέτσης, ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχαν με επιστολές προσπαθήσει να εκφοβήσουν όσους υπέγραψαν την «Ομολογία» και να αποτρέψουν έτσι, να την υπογράψουν και άλλοι. Ο Πατριάρχης μάλιστα Βαρθολομαίος είχε ζητήσει από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να τιμωρηθούν όσοι υπέγραψαν την «Ομολογία». Δεν κατάφεραν, όμως, ακόμα να κάμψουν την αντίσταση της Ιεραρχίας. Να υποθέσουμε ότι έψαξαν και βρήκαν τον πιο αδύναμο κρίκο;

Συμπαραστεκόμαστε στον Επίσκοπο και τους αγωνιστές αδελφούς μας Σέρβους και προσευχόμαστε. Πρέπει, όμως, ταυτόχρονα να καταλάβουμε, ότι τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη επαγρύπνηση. Η Μ. Τεσσαρακοστή, ας αποτελέσει αφορμή για περισσότερη προσευχή, να μας φωτίσει ο Θεός να αντιληφθούμε την ακριβή διάσταση της καταστάσεως και να μας ενισχύσει για τους αγώνες που έρχονται και θα χρειαστούν μεγάλες θυσίες σε όλα τα μέτωπα.
Η «Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού» ήταν το πρώτο σκαλοπάτι. Ας ανέβουμε ένα ακόμα, πριν μας κατεβάσουν από το τραίνο. Ο αγωνιστής Επίσκοπος την περίοδο της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου Κελεστίνος, στην περίοδο μιας άλλης αιρέσεως, του Νεστοριανισμού, έγραφε: Τώρα απαιτείται μεγαλύτερη επαγρύπνηση και φροντίδα. Τώρα, που εντός της εκκλησίας πράττονται και λέγονται «τα τη εκκλησία εναντιούμενα». Διότι αυτοί που έχουν «ένδον τον πολέμιον αργίαν ουκ ίσασιν. Όμως εν τούτω τω εμφυλίω πολέμω, εν ταύτη τη οικειακή μάχη είη υμίν τείχος η πίστις και κατά της απιστίας αυτή εαυτήν εκδικήσει πνευματικοίς ακοντίοις.... φυλάξωμεν ταύτην, ότι φυλαττομένη φυλάττει ημάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )