.

.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΟΓΚΩΔΗΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ, ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ




Γράφει η Ελένη

Και ογκώδης και με παλμό η πορεία, που οργάνωσαν τα συνδικάτα.

Προβλέψιμη, δυναμική και αναποτελεσματική, όπως και κάθε προηγούμενη. Ο «λαός», εργαζόμενοι, άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι και ανασφάλιστοι, φώναξαν, τσίριξαν, εκτονώθηκαν λίγο, το πολιτικό σύστημα τους έγραψε κανονικότατα, όπως πάντα. Ο τύποις πρωθυπουργός είναι, όπως πάντα, ήταν κάπου αλλού, κι ούτε που τον άγγιξε.

Οι αρχι-συνδικαλιστάδες θα πρέπει να είναι διπλά ευχαριστημένοι. Κατάφεραν και κόσμο να έχουν εξασφαλίζοντας το κύρος τους, και το πολιτικό σύστημα να μην θιγεί, και να μοριοδοτήσουν εαυτούς, ώστε να πάρουν μία εκλόγιμη θέση την ώρα της κάλπης, ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες τους στο κόμμα. Φυσικά με όλα όσα σημαίνει μία εκλογούλα…( δηλ. βουλευτική αποζημιωσάρα, κατοχυρωμένη συνταξάρα, τζάμπα μετακινήσεις, δωρεάν βενζίνες, δωρεάν μετακινήσεις, δωρεάν τηλέφωνα, βόλτες ψώνια κ.λπ.), εις υγείαν των κορόιδων.

Γιατί όμως ήταν «αναποτελεσματική» ;

Γιατί όλοι πήγαν εκεί μόνο ως μέλη συνδικάτων, ως ΓΣΕΕδες και ΑΔΕΔΥδες. ΠΑΜΕτζήδες κλπ. Γιατί διαδήλωναν ουσιαστικά μόνο για οικονομικά αιτήματα. «Δώστε μας», «Μην μας παίρνετε». (Δεν θα σχολιάσω τα παρωχημένα του ΚΚΕ) Φώναζαν μεν, αλλά ουσιαστικά παρακαλούσαν για τα λεφτά. Είδα το πανό που έγραφε «να μην πληρώσει…» ο τάδε ή ο δείνα, κι άλλα πανό κι εκείνο που έγραφε «ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ», είδα το φέρετρο. Μετά διαλυθήκαμε περίπου ησύχως.

Δεν μου λέτε, έτσι έγινε στην Αίγυπτο; Διαδήλωσαν 4 ώρες μόνο για τα λεφτά και τα επιδόματα κι έφυγαν;

(Και να σκεφτεί κανείς ότι στην Αίγυπτο ο Μουμπάρακ δεν ξεπούλησε τη χώρα και την εθνική κυριαρχία)

Ακόμα οι Έλληνες πολίτες δεν έχουμε εκδηλώσει ξεκάθαρη πρόθεση. Ακόμα κοιτάμε κοντόφθαλμα μόνο την πορτοφόλα μας και παρακαλάμε.

Ξέρετε πότε θα υπάρξει αλλαγή;

Όταν θα εκδηλώσουμε ξεκάθαρη πρόθεση.

Όταν θα πάψουμε να παρακαλάμε κοιτώντας μόνο την τσέπη μας.

Όταν πάψουμε να αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας αποκλειστικά ως υπάλληλο του Δημοσίου.

Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι τα όλα τα κόμματα, δεν είναι εργαλεία υπηρεσίας του συνόλου, αλλά αυτονομημένες οντότητες που έχουν δικά τους συμφέροντα και τα εξυπηρετούν εις βάρος μας, και συνδιαλέγονται μαζί μας αποκλειστικά σε πελατειακή βάση. Ότι τα κόμματα είναι πρόθυμα, έναντι αμοιβής να αναλάβουν εργολαβικά να πλασάρουν συμφέροντα τρίτων στην κοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο και μέσον, αδιαφορώντας τελείως για αυτήν. Ότι λειτουργούν ως τοπικοί εργολάβοι ξένων πολυεθνικών.

Θα υπάρξει αλλαγή όταν θα απελευθερωθούμε από τις «κομματικές ταυτότητες» και θα κατεβούμε ως Έλληνες πολίτες και ζητήσουμε πίσω την χώρα μας.

Όταν θα αρχίσουμε να φωνάζουμε και να γράφουμε στα πανό «ΦΥΓΕΤΕ», «ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ», «ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ».

Όταν το πλήθος δεν θα κουνιέται από τη θέση του και θα φωνάζει στον …επισκέπτη πρωθυπουργό «ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ».

Όταν το φέρετρο το βάλουμε μπροστά και γράψουμε: «ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΧΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ»

Θα υπάρξει αποτέλεσμα όταν θα εκδηλώσουμε ΟΛΟΙ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ από το σάπιο και τρισάθλιο, σύστημα της διεφθαρμένης κομματοκρατίας, και τη δηλώσουμε συνειδητά και σταθερά.

Τότε θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Όσο ακολουθούμε τους γνωστούς, κομματικά ελεγχόμενους τσοπάνους, θα κάνουμε εκδρομές στο σύνταγμα μπροστά από τη βουλή σαν τις αρσακειάδες, κι ενώ εμείς θα φωνάζουμε απ’ έξω για τις τρεις κι εξήντα, αυτοί μέσα θα κόβουν κομμάτι- κομμάτι τα δικαιώματα και την ελευθερία μας. Θα υποθηκεύουν εμάς, τα παιδιά μας, τη χώρα μας, τα σπίτια μας, έναντι παχυλής αμοιβής από τα αφεντικά τους, και μετά για το θεαθήναι θα στήνουν κι έναν σικέ τηλεκαυγά.

Πρόβατα ξυπνάτε,

θα υπάρχουν λύκοι όσο υπάρχουν πρόβατα…

πηγή : olympiada.gr
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )