.

.

Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Εκοιμήθη ο Γέροντας Μωυσής ο ΑγιορείτηςΗ Ιερά Μητρόπολη Καστορίας μετά θλίψεως βαθυτάτης ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημία του Γέροντος Μωυσέως Αγιορείτου, σήμερα Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, 1 Ιουνίου 2014 και ώρα 04.14 π.μ.

Ο Γέροντας Μωυσής κατόπιν δικής του επιθυμίας εφιλοξενήθη το τελευταίο εξάμηνο στο Ιερό Επισκοπείο της Καστοριάς, περιβαλλόμενος μετά πολλής υιικής στοργής, αγάπης και σεβασμού υπό του υποτακτικού του π. Χρυσοστόμου και των πατέρων του Επισκοπείου.

Το τέλος της ζωής του ήταν ειρηνικό, ανεπαίσχυντο και οσιακό.

Η τιμία σωρός του θα τεθεί σε προσκύνηση στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Επισκοπείου της Καστοριάς, όπου θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια στους χώρους του Επισκοπείου.

Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 η τιμία σωρός του μακαριστού Γέροντος Μωυσέως θα μεταφερθεί στο Άγιον Όρος, προκειμένου να ψαλλεί στις 1.00 μ.μ. η Εξόδιος Ακολουθία στο Κυριακό της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος και ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο της Σκήτης.

Να είναι Αιωνία αυτού η μνήμη και ας μας συνοδεύουν οι άγιες ευχές του.

Ως ελάχιστος φόρος τιμής ἡ ομιλία του γέροντα περί προσευχής  που πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής στην Κατερίνη την Κυριακή Β' νηστειών κατά τη διάρκεια του κατανυκτικού Εσπερινού. Το θέμα της ομιλίας ήταν: Τα Μυστικά της Προσευχής. Την ομιλία διοργάνωσε η Ι.Μ Κίτρους Κατερίνης & πλαταμώνος.
amethystosbooks

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνια, η Μνημη του. Να Εχουμε την Ευχη του.Οντως, ηταν μια Ξεχωριστη Μορφη, του Συγχρονου Αγιορειτικου Μοναχισμου.

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )