.

.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΜΝΗΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (2 Νοεμβρίου 1960)



Μνήμη Δημήτρη Μητρόπουλου σήμερα, αφού σαν σήμερα πριν πενήντα χρόνια ο μαέστρος κατέρρευσε κατά την διάρκεια πρόβας στη Σκάλα του Μιλάνου. Διηύθυνε τον αγαπημένο του Μάλερ, την 3η συμφωνία.
Τον πήρε η μουσική... Στα δικά της δώματα...
Παραθέτουμε το κλασικό βίντεο με την πρόβα στον Φάουστ του Λιστ. Ο Μητρόπουλος διευθύνει με τα μαγικά του χέρια την Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης.
Θα προσέξετε ότι διευθύνει από μνήμης (είχε τεράστια!) και αντιμετωπίζει τη σύνθεση σαν τραγούδι...

Διαβάστε εδώ για τον Νοέμβριο Μητρόπουλου που διοργανώνει η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Σημειώνουμε την παρουσία του Λεωνίδα Καβάκου, ο οποίος θα ερμηνεύσει το κοντσέρτο για βιολί του Τσαϊκόφσκι, συμπράττοντας με την περίφημη ορχήστρα, και την έκθεση αρχειακού υλικού «Dimitri Μitropoulos: Conducting the Unfamiliar, 1940-1960», η οποία είναι ήδη ανοιχτή στο κοινό και θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου. Εστιάζει στη μουσική που παρουσίασε ο μαέστρος με τη Φιλαρμονική και περιλαμβάνει την παρτιτούρα της Εκτης Συμφωνίας του Μάλερ, με σημειώσεις του ίδιου του Μητρόπουλου, η οποία εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )