.

.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Ορθόδοξο ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή!

 
Έχουμε γράψει επανειλημμένα πως αυτό το blog δεν είναι πολιτικού, αλλά πνευματικού ενδιαφέροντος. Και η πολιτική όμως έχει σοβαρές πνευματικές προεκτάσεις.
Η κοινωνική αδικία -που είναι μια μεγάλη αμαρτία από πλευράς των πλούσιων, των εξουσιαστών και γενικά των ισχυρών και σπρώχνει σε πλήθος αμαρτίες τους φτωχούς και αδικημένους- δεν είναι σοβαρό πνευματικό θέμα; Η οικονομική κρίση, που οδηγεί ολόκληρους λαούς (όχι μόνο το δικό μας) στην απόγνωση, την οργή, την αυτοκτονία, άρα μακριά απ' το Θεό, δεν είναι σοβαρό πνευματικό θέμα;
Αλλά και η παρεμπόδιση (ή, έστω, το πάγωμα) της συνεργασίας της χώρας μας με την Ορθόδοξη Ρωσία δεν έχει πνευματικές προεκτάσεις; Τυχαίο είναι άραγε ότι συρόμαστε στο άρμα της αιρετικής ή άθεης δύσης και κλείνονται οι πόρτες μας προς την ορθόδοξη ανατολή; Μια επαφή με τους ομόθρησκους λαούς, που μπορεί να γίνουν σύμμαχοι και βοηθοί μας, ενοχλεί μόνο τις τράπεζες, που θέλουν να μας έχουν στο χέρι, ή και κύκλους που θέλουν να στείλουν τις ψυχές μας στην κόλαση μέσω της οργής και της απελπισίας που φέρνουν η φτώχια και η υποτέλεια;
Πρόσφατα ανέτειλαν στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας οι αριστεροί σχηματισμοί, αλλά -απρόσμενα- και η Χρυσή Αυγή. Συχωρέστε με, να μιλήσω γι' αυτό το θέμα, από καθαρά πνευματική σκοπιά, που θεωρώ πως είναι και η σημαντικότερη.
Από αριστερά...

Τα δυο (πρώην;) μεγάλα κόμματα, που έφεραν τη χώρα σ' αυτό το χάλι (όχι μόνο οικονομικά, αλλά πρώτα ηθικά και πνευματικά), δε νομίζω πως πρέπει να θεωρηθούν ούτε φιλορθόδοξα ούτε πατριωτικά.
Για τους αριστερούς σχηματισμούς που παίζουν δυνατά πλέον (ΣΥΡΙΖΑ, Δημ.Αρ., αλλά και Οικολόγους), ξέρουμε πως έχουν θέσεις φουλ αντιχριστιανικές και ανθελληνικές. Δεν το κρύβουν άλλωστε. 

Για το ΣΥΡΙΖΑ π.χ. αξίζει να δείτε μερικές αναρτήσεις από το ωραίο ιστολόγιο Τι και Πώς:
Ποιά εθνική και ποιά κυριαρχία;

Ρένα πας καλά; (για τα ελληνοτουρκικά)
Σφάξε με αγά μου ν'αγιάσω;

Το μνημόνιο και η μνήμη του Θεού
(για την Εκκλησία & την Ορθοδοξία)
Επίσης (από αλλού): Οικολόγοι Πράσινοι και εθνικά θέματα (και εδώ, μερικά σημαντικά -κατά τη γνώμη μου- βίντεο).
Ολίγα περί Δημ.Αρ. και Ορθοδοξίας εδώ.
 
Ξέρουμε εξάλλου πώς αντιμετωπίστηκε η ορθόδοξη πνευματική κληρονομιά και γενικά η θρησκεία (και ο άνθρωπος) στα απάνθρωπα αθεϊστικά καθεστώτα που συγγενεύουν με τα δικά μας αριστερά πολιτικά σχήματα... Ας δούμε: Ρωσία, Ρουμανία, Αλβανία, Ελλάδα (στον αδελφοκτόνο και ξενοκίνητο -κι απ' τις δυο μεριές- Εμφύλιο!). Αλλά και: Β. Κορέα. Και τα απάνθρωπα καθεστώτα της Κίνας και της Βόρειας Κορέας σήμερα!!
Τα καταδικάζουν αυτά οι Έλληνες πολιτικοί της Αριστεράς; Ας δούμε και μια μελέτη για το μαρξισμό, το χριστιανισμό και την αγάπη.
Δεν ξέρω αν μετράνε αυτά στην πολιτική σου επιλογή, αδελφέ μου, αλλά στη δική μου μετράνε και πολύ μάλιστα. Είμαι σίγουρος πως μια κυβέρνηση της αριστεράς θα σημάνει διωγμό κατά των χριστιανών - όχι με αίμα, αλλά με περιθωριοποίηση του μεγαλύτερου θησαυρού της πατρίδας μας (θησαυρού που δεν πληρώνεται με λεφτά, μα ούτε και κινδυνεύει από χρεωκοπία), της Ορθοδοξίας.
Για τη σημασία της Ορθοδοξίας για την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, ίσως αξίζει να διαβάσεις αυτή την ανοιχτή επιστολή.

Με αυτά δεν απαξιώνω το σοσιαλισμό γενικά. Πολύ περισσότερο, δεν απαξιώνω τους Έλληνες αριστερούς, τους αγώνες και τις θυσίες τους, αλλά και δεν απορρίπτω εκείνους τους αριστερούς που σεβάστηκαν και σέβονται (και κάποιοι πιστεύουν) την Ορθοδοξία έστω ως πνευματική κληρονομιά. Άλλωστε, και παπάδες αριστεροί υπήρξαν και υπάρχουν. Και μπράβο τους, που συγκερνούν ορθοδοξία και σοσιαλισμό, καθαρίζοντας προφανώς το σοσιαλισμό από τα αθεϊστικά σφάλματά του. Μακριά από μας "εθνικοφροσύνες" και κομουνιστοφαγίες! Μακριά από μας η δεξιά!...
Ορίστε και δυο θετικά posts, σχετικά με την Ορθοδοξία, για Φλωράκη (μετά την αναφορά στον Κύρκο - ο Θεός να τους αναπαύσει όλους) και Γλέζο (& Λ. Κανέλλη, που, αν μη τι άλλο, είναι ορθόδοξη και μπράβο της γι' αυτό)...

Τα "δεξιά όπλα του σατανά"

ΟΜΩΣ υπάρχει μια απειλή λιγότερο προφανής από την αριστερά: η άνοδος του φασισμού και του νεοναζισμού.
Όποιος πιστεύει πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζί αλλά Έλληνες πατριώτες, είναι αφελής. Κι αν δεν έχει δει ποτέ τις εκδόσεις τους, τα τελευταία 20 χρόνια, ας δει τώρα την εμφάνισή τους. Ας κάνει μια απλή σύγκριση με τους νεοναζί του εξωτερικού.
Ας θέσουμε στα μέλη της Χρυσής Αυγής μια απλή ερώτηση: είναι υπέρ ή κατά της βίας ενάντια σε απλούς ανθρώπους, που έγιναν λαθρομετανάστες για να επιβιώσουν;
Αλλά ας θέσουμε και στον εαυτό μας την ίδια ερώτηση. Είσαι υπέρ του να πλακώνουν στο ξύλο ή και να μαχαιρώνουν τους φουκαράδες που οδηγήθηκαν εδώ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που διαμόρφωσαν για τις χώρες τους οι δικοί τους ντόπιοι προδότες και τα διεθνή κέντρα εξουσίας;
Ναι, τα ίδια κέντρα που οδήγησαν εμάς στην ηθική και οικονομική εξαθλίωση, οι εχθροί της πατρίδας μας, αυτοί είναι και οι εχθροί των αδελφών μας μεταναστών - οι μετανάστες δεν είναι εχθροί μας, αλλά θύματα των εχθρών μας, που είναι και οι δικοί τους δήμιοι!
Λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους θέλεις να τους σταυρώσουν οι "πατριώτες" Χρυσαυγίτες, αποχτώντας εξουσία με την ψήφο σου; Θέλεις η Χρυσή Αυγή να πάψει να είναι μια οργάνωση τραμπούκων και να γίνει μέρος της κοινοβουλευτικής εξουσίας; Και τι νομίζεις πως θα κάνει σε σένα και στα παιδιά σου, αν ποτέ πάρει την εξουσία και σας θεωρήσει απειλή για την εξουσία της;
Ο φασισμός (όπως και το Κεφάλαιο) δεν έχει πατρίδα. Είναι η ζωώδης δύναμη.
Τα γράφω αυτά, γιατί η Χρυσή Αυγή πήρε ψήφους κυρίως λόγω της σκληρότητάς της απέναντι στους μετανάστες (λαθρο- και μη).
Σίγουρα το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία μας. Δε χρειάζεται να το αναλύσω... Ξέρεις όμως γιατί υπάρχει; Βέβαια, επειδή οι πολιτικοί αρχηγοί των χωρών του Τρίτου Κόσμου είναι άπληστοι, απάνθρωποι και προδότες των χωρών τους, καθώς και επειδή οι δικοί μας πολιτικοί αρχηγοί αφήνουν να βουλιάζει η κοινωνία μας στο βούρκο, όπως αφήνουν και τα εθνικά μας θέματα να βουλιάζουν, υπακούοντας ίσως σε κάποιους "άγνωστους" & εξυπηρετώντας σχέδια που δεν υποπτευόμαστε. Γι' αυτούς τους λόγους μαζεύτηκαν τόσα πλήθη μεταναστών στην Ελλάδα!

Αλλά τα πλήθη αυτά προκαλούν τόσα προβλήματα και για άλλους λόγους. Επειδή αρχικά τους θέλαμε για φτηνά εργατικά χέρια και για να κάνουν δουλειές που εμείς δε θέλαμε πια να κάνουμε. Και, το κυριότερο, επειδή εγώ, ο Έλληνας, ο ορθόδοξος χριστιανός (το θυμάσαι;), δεν τους μίλησα ποτέ για το Χριστό.
Η κατάσταση στην Ελλάδα οδηγεί για μια ακόμα φορά τους Έλληνες στη βαρβαρότητα. Να επιλέγουν κάποιους να λύσουν το πρόβλημα με ωμή βία ενάντια σε αμάχους!... Αυτή η επιλογή δεν δικαιολογείται, μετά από 20 αιώνες Ορθοδοξίας, γεμάτους αγίους και μεγάλους πνευματικούς διδασκάλους παγκόσμιας εμβέλειας (που τους απορρίπτουν μόνο κάτι σκοταδιστές άθεοι και οι κοντόφθαλμοι -ή βαλτοί;- νεοπαγανιστές).
Δες το μετανάστη σαν αδερφό και μίλησέ του για το Χριστό: έτσι θα λυθεί το μεταναστευτικό, κι όχι με τραμπουκισμούς και μαχαιρώματα (που θα αναλάβουν οι "πατριώτες" με τη δική σου ψήφο, σαν μπράβοι διορισμένοι από σένα).
Αν λοιπόν είσαι ορθόδοξος χριστιανός, να ξέρεις πως αυτή είναι η ορθόδοξη λύση και, αντίθετα, εκείνη είναι η ναζιστική λύση. Διάλεξε: χριστιανός ή βάρβαρος;
Εξάλλου, η άρια φυλή που τόσο θαυμάζουν οι φίλοι μας, δεν ήταν λιγότερο βάρβαρη από κάθε λαό παραδομένο στα πάθη και τα ένστικτά του. Βάρβαρη στην αρχαιότητα, βάρβαρη και στο πρόσφατο (χιτλερικό) παρελθόν. Βάρβαρη, όσο κι αν οι αξιωματικοί των SS αγαπούσαν την τέχνη ή "λάτρευαν" την αρχαία Ελλάδα. Αυτή η βαρβαρότητα δεν είναι για μας. Θέλεις να τη διαλέξεις; Θα είσαι άξιος της τύχης σου και της τύχης των παιδιών σου. Αν θέλεις την ταπεινή μου γνώμη, διάλεξε το Χριστό. Εκείνος μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο - με το δυνατότερο όπλο όλων των εποχών, την ανθρωπιά και την αγάπη.
Αυτά.

Δες: Οι επτά νάνοι του Άουσβιτς: τα φρικτά "επιστημονικά" πειράματα, που έκανε σε 7 νάνους αιχλαλώτους στο Άουσβιτς "ο διαβόητος Δρ Γιόζεφ Μένγκελε, ο γενετιστής του στρατοπέδου, ο συλλέκτης ανθρώπινων πειραματοζώων, κυρίως διδύμων, νάνων, γιγάντων ή άλλων ατόμων με γενετικές ανωμαλίες, τα οποία χρησιμοποιούσε στα απάνθρωπα πειράματά του για τη δημιουργία του υπερανθρώπου της Αρίας φυλής".
Αξίζει να επισημάνουμε τα δύο πρώτα σχόλια κάτω απ' το post. Δυο "καμάρια" μας (να τα χαίρονται οι φίλοι τους) γράφουν:
Ο Μεγκελε ηταν μεγαλος επιστημονας. Δεν μπορεις ουτε τα παπουτσια του να γυαλισεις εσυ.
Και:
Οι 7 υπανθρωποι του Αουσβιτς γραψε καλυτερα. Οσοι δεν ειναι φυσιολογικοι πρεπει να εξολοθρευονται εν τη γεννεση τους. Λυπαμαι που τη γλιτωσαν.
Χρυσή Αυγή, Χίτλερ και σατανισμός: δικό μας post (αναδημοσίευση) με βίντεο και συνδέσμους σχετικά με το ναζιστικό φρόνημα της Χρυσής Αυγής, τη σχέση του ναζισμού με την ειδωλολατρία και την αντίθεσή του με το χριστιανισμό. 
Η Θρησκεία των Αρείων: αφιέρωμα στις ειδωλολατρικές φαντασιώσεις της Χρυσής Αυγής, μέσα από άρθρα των περιοδικών της. Από εδώ και οι φωτο των εξωφύλλων που δημοσιεύουμε, καθώς και η παρακάτω εικόνα:

Περιοδικό "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ" της νεολαίας Χρυσής Αυγής [5 Ιαν. 2000]. Από αυτό το πολύ σημαντικό αφιέρωμα. Όλο το άρθρο, εδώ.


Και η απάντησή μας στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ως απλών πολιτών, ορθόδοξων χριστιανών:
Ο Ξένος Θεός και οι ξένοι μετανάστες: ο Χριστός, οι μετανάστες, η ορθόδοξη συνείδησή μας και η ορθόδοξη κληρονομιά μας.


Δες: Η απειλή των Νεοναζί: επεισόδιο από την εκπομπή Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα. Η αφορμή: 
Νοέμβριος 2011, Γερμανία. Δύο αυτοκτονίες και μια έκρηξη σε διαμέρισμα της πόλης του Τσβίκαου φέρνουν στο φως την ακροδεξιά νεοναζιστική οργάνωση National Sozialistischer Untergrund, υπεύθυνη για μια σειρά στυγνές, ανεξιχνίαστες δολοφονίες που έχουν απασχολήσει για περισσότερο από μια δεκαετία τη γερμανική κοινωνία και τις αρχές. Μεταξύ των θυμάτων και ο Έλληνας καταστηματάρχης Θεόδωρος Βουλγαρίδης που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο κατάστημά του στο Μόναχο, τον Ιούνιο του 2005.
 Διάλεξε και πάρε, αδελφέ μου, συνέλληνα, ορθόδοξε χριστιανέ. 
Μόνο μη με ρωτήσεις "και τι να ψηφίσω;". Σκέψου, προσευχήσου και πράξε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Κειμενο Οντως Λεει Ολη την Αληθεια, για αυτο που ειναι Πραγματικα αυτο το Κινημα το τι Κρυβει. Ομως, δεν Παει να Αγωνιζεται, για Καποια Θεματα θα Ελεγα με αυτα, που Εχουνε να Κανουνε με Εξωτερικη Πολιτικη αλλα με Λαθος Τροπο με Φανατισμο, με Μισος σε οτι ειναι Ξενο Οχι Ελληνικο και αυτο Φαινεται Καθαρα και σε Αποψεις τους Πανω σε Θεματα Υγειας και Προνειας.Οντως ο Φανατισμος ειναι οτι Χειροτερο Ομως και Αδιαφορια η Πληρης Αδιαφορια και Κυριως η Απαθεια το δεν Βαριεσε Αδερφε για Διαφορα Εθνικα Θεματα, της Ελλαδας Οπως αυτο με την Μακεδονια, δεν ειναι Ουτε Αυτο Καλο!Χαθηκε ο Ισιος Δρομος? Ουτε Απαθεια αλλα Ουτε και Φανατισμος!Αυτα ειναι Οντως τα Δυο Ακρα Χαθηκε ο Ισιος Δρομος!
Κ.

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )