.

.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Ο λαός πληρώνει τα σπασμένα, αλλά δεν εκβιάζεται

Ο διεθνής τύπος  γράφει ότι στην Αυστραλία παραιτήθηκε ο πρόεδρος της βουλής για να καθαρίσει το όνομα του στα δικαστήρια (κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και  γιατί υπέγραψε λευκές αποδείξεις ταξί)!
Τελευταία φορά που έγινε αυτό στην χώρα μας ήταν όταν ο Υφυπουργός Δημοσίων Έργων στην κυβέρνηση Παπάγου, Κων/νος Παπακωνσταντίνου (με υπουργό τον Κων/νο Καραμανλή) παραιτήθηκε του ακόμη και από την βουλευτική του ιδιότητα για να αντιμετωπίσει τους κατήγορους  στο τότε σκάνδαλο Ζήμενς, όπερ και έπραξε με επιτυχία.
Ο διεθνής τύπος επίσης γράφει ότι τα παραδοσιακά κόμματα στην Αγγλία αργοπεθαίνουν εξαιτίας του πολιτικού χρήματος (οι συντηρητικοί έμειναν με 150 χιλ. αντί 2,8 εκ. μέλη).
Στην χώρα μας, ένα μεγάλο μέρος του τύπου προσπαθεί να διασώσει κόμματα που μετεβίβασαν σε τράπεζες και προεισέπραξαν την κρατική επιχορήγηση για χρόνια, προεξοφλώντας τα αποτελέσματα μελλοντικών εκλογών, τα κόμματα που κουκούλωσαν το σκάνδαλο του μαύρου πολιτικού χρήματος από την Ζήμενς.
Είναι τα ίδια κόμματα που, αφού έφεραν την Χώρα σε κατάσταση πτώχευσης, σε περίοδο αδυναμίας πληρωμών μετέτρεψαν ανασφάλιστο ιδιωτικό χρέος (που δεν πληρώνεται σε περίπτωση πτώχευσης) σε προνομιακό κρατικό χρέος (που οφείλει να πληρωθεί). Είναι τα ίδια κόμματα που με το μνημόνιο χειροτέρεψαν την κατάσταση της χώρας, οδηγώντας την οικονομία σε ύφεση και  χρεώνοντας την χώρα με προνομιακό, κρατικό κέρδος που δεν μπορεί να πληρωθεί και οδηγεί την χώρα σε βέβαιη χρεωκοπία και έξοδο από το Ευρώ με τους δυσμενέστερους όρους.
Και αυτά τα κόμματα και ο τύπος τους απειλούν ότι η χώρα θα καταστραφεί αν δεν τα ψηφίσει. Έφτασαν να αρνούνται στον λαό ακόμη και το δικαίωμα να αποφασίσει, αναβάλλοντας τις εκλογές μέχρι να τον δεσμεύσουν. Στις άλλες χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και τώρα Ολλανδία), οι εκλογές έγιναν προτού ουσιαστικά δεσμευθεί η χώρα.
Φτάνει πια! Ό,τι αποφασίσει ο λαός είναι σωστό και, αν ακόμη είναι λάθος, ούτως η άλλως, ο λαός θα πληρώσει (πολλοί από τους χρυσοκάνθαρους της πολιτικής και του τύπου έχουν ήδη τα λεφτά τους έξω). Δεν έμαθαν από το «ψωμί κι ελιά» ότι ο λαός πληρώνει τα σπασμένα, αλλά δεν εκβιάζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )