.

.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Μ.Κ.Ο Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η 5Η ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ"



ΜΚΟ: ασύλληπτο δίκτυο Τρωκτικών

Η οξύτατη και λεπτή σάτιρα του ΣΤΑΘΗ μαστιγώνει ανηλεώς τα ποικίλα τρωκτικά…

παχειά λόγια και ισχνές αγελάδες

- Εσύ, βρε Μήτσο
(αναγνώστη), είσαι μέλος σε καμμιά ΜΚΟ;
- Οχι!...
- Γιατί, ρε κορόιδο;
* * *

Υπάρχουν ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιτελούν έργον ευγενές!
Η κυβερνητική όμως χρηματοδότηση θα τις διαφθείρει, αν ήδη δεν το έχει κατορθώσει. Καλόν θα ήταν λοιπόν να απευθύνονται για πόρους αυτές οι οργανώσεις στους πολίτες, ώστε να παραμείνουν πράγματι (μη-κυβερνητικές και) ωφέλιμες.

Οι λοιπές ΜΚΟ συνιστούν πληγή.

Μια ορδή (δέκα φορές περισσότερες ΜΚΟ υπάρχουν εδώ από όσες σε ολόκληρη τη Γερμανία, με τον δεκαπλάσιο πληθυσμό) επιτήδειων λυμαίνεται τον κρατικό κορβανά, τους φόρους του απλού πολίτη με απίστευτο θράσος κι ανυπόκριτη βουλιμία.

Για ένα εύρος θεμάτων που ξεκινούν απ' τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ποιμαντική διακονία της Εκκλησίας και φθάνουν έως τις ανησυχίες τινών για τη χλωρίδα στο Κόσσοβο η πατρίδα σιτίζει (πλουσιοπάροχα) πάνω από 60.000 (ή μήπως πάνω από 100.000) ευαίσθητους συμπολίτες μας, μέσα από 130-150 οργανώσεις (ενώ την πιστοποίησή τους περιμένουν άλλες 350!)
Τα ποσά που έχουν απορροφήσει (ευφημισμός του κατασπαράξει) πολλές απ' αυτές τις οργανώσεις είναι απίστευτα: 910.000 ευρώ για την «κοινωνική ενδυνάμωση» σεισμόπληκτων στο... Πακιστάν, 102.000 ευρώ (κι άλλες 159.000 ευρώ από κοινού με άλλη ΜΚΟ) για ανακαίνιση σχολείου στο Κιρκούκ!!
Χείμαρρος τα χιλιάρικα: 870.000 ευρώ για «δράσεις» (τι βαρβαρισμός!) όπως η επιμόρφωση νομικών για το... κράτος... δικαίου στη.., Μολδαβία!! (Τα στοιχεία από έρευνα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»).
Μόνον τη διετία 2005-6 οι ΜΚΟ διαχειρίστηκαν πάνω από 220.000.000 ευρώ -χείμαρρος τα χιλιάρικα, ποτάμια τα εκατομμύρια. Απ' την τσέπη του Μήτσου (που δεν τον αντέχει η οικονομία).
Για πολλές - ή μάλλον λίγες απ' αυτές τις ΜΚΟ έχει έρθει στο φως σκαστή κακοδιαχείριση, όπως με τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας, όπου τα εκατομμύρια έβγαλαν φτερά σαν άγγελοι κι άντε πιάσ' τα - περί τα 14.600.000 ευρώ έλλειμμα και 4.000.000 ευρώ χρέη στις τράπεζες και δύο χιλιάδες ιδιώτες! Θεϊκά πράγματα.
*****
Σε περίοδο ισχνών αγελάδων όπου η κυβέρνηση κάνει περικοπές στο υστέρημα των εργαζομένων, είναι να απορεί κανείς πώς αυτές οι οργανώσεις μένουν απείραχτες. Δεκάδες οργανώσεις σφραγίδες (όπως για την... εκλογική διαδικασία στην Αρμενία) αλλά και στελέχη ΜΚΟ με «υπέρογκους μισθούς», σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε προσφάτως στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Γ. Μαυρίκος, ένας χαρούμενα κολασμένος χορός χρυσοκάνθαρων, λιγούρηδων και πονηρών στην καμπούρα ημών και υμών.

Ομως. Ποιος φοβάται τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις; Και γιατί ψοφοδεές
στέκει το κράτος μπροστά τους, χρηματοδοτώντας μάλιστα ορισμένες απ' αυτές που σέρνουν τη χώρα στα δικαστήρια και την διαπομπεύουν κατηγορώντας την ότι καταπιέζει «φρικτά, βάναυσα και απάνθρωπα» μειονότητες «Τούρκων, Μακεδόνων, Τσάμηδων και Βλάχων»;

Γιατί οι κυβερνήσεις, πράσινες και γαλάζιες, χρηματοδοτούν οι ίδιες τους κατηγόρους των έργων τους;


Δεν είναι οξύμωρο. Είναι ραγιάδικο.

Πλήθος απ' αυτές τις οργανώσεις που κινούνται στα θολά νερά και τις γκρίζες ζώνες συνδέονται (κι επίσης χρηματοδοτούνται) με ευγενή Ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Soros Fund Management, του «παγκόσμιου πολίτη» όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ο κυρ Σόρος.

Με μητρικό (εν είδει πολυεθνικής) το πολυπράγμον Ιδρυμα Σόρος (κι άλλα τέτοια ομοειδή) ένα πλέγμα, ένα ολόκληρο δίκτυο ΜΚΟ,
εγχωρίων κι αλλότριων, ανακατεύεται με θέματα ακόμα και ακαδημαϊκής έρευνας, συγγραφείς παιδαγωγικών βιβλίων (ου μην και λογοτεχνικών ή ιστορικών) όπως κι άλλων κρίσιμων για τη διαμόρφωση της κυρίαρχης ιδεολογίας στη χώρα.

Τι μέλλει γενέσθαι με όλα αυτά, τώρα μάλιστα που κυβερνά ο φίλος των ΜΚΟ Γιωργάκης; (άλλωστε σαν ΜΚΟ λειτουργεί κι ο ίδιος) - Τίποτα!

Θα τους πληρώνουμε απ' τους φόρους μας, να μας κρατάνε σούζα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )