Χείμαρρος ήταν ο Στρατηγός ε.α., πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και
Εφαρμόζεται μέσω της Ziraat Bank που χορηγεί χαμηλότοκα δάνεια σε μουσουλμάνους για την αγορά ελληνικής γης
«Η Ziraat Bank δίνει δάνεια με 3% επιτόκιο στους μουσουλμάνους για την αγορά ελληνικής γης την ίδια ώρα που οι δικές μας τράπεζες δίνουν δάνεια με επιτόκιο 14%. Αποτέλεσμα; Οι αγορές γης να είναι 10 προς 1, εις βάρος φυσικά των χριστιανών. Σε αυτό το σχέδιο της Άγκυρας προβλέπεται να αποκτηθεί άνω του 50% της γης από μουσουλμάνους της περιοχής και να ενεργοποιηθεί έτσι το πρώτο στάδιο για πιθανή αυτονομία της Θράκης» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ.
«Βέλη» κατά πολιτικών και κομμάτων
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φραγκούλης Φράγκος δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει και τα «βέλη» του εναντίον των πολιτικών και των κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια καθώς όπως είπε «στο βωμό της ψηφοθηρίας και προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη και ψήφους από τη μειονότητα αδιαφορούν για το «παιχνίδι» που παίζει επί δεκαετίες η Άγκυρα στην περιοχή. Πότε δεν φρόντισαν να λάβουν μέτρα για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και ποτέ δεν απαίτησαν την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης».
Σε λίγο καιρό η γη της Θράκης θα ανήκει σε ποσοστό άνω του 50% σε μουσουλμάνους και τότε θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο αυτονόμησης
Παράλληλα, κάλεσε την εκάστοτε κυβέρνηση και αντιπολίτευση (ανεξαρτήτου κομμάτων) να αλλάξουν πολιτική και να συνεννοηθούν μεταξύ τους. «Ο κύριος λόγος που η χώρα βρίσκεται σε ένα καθεστώς οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κατάρρευσης είναι η πλήρης απουσία ενός εθνικούς στρατηγικού σχεδιασμού, γεγονός που έχει επιτρέψει τις προσωπικές «αυθαίρετες», χωρίς συνοχή και συνέχεια, παρεμβάσεις στην όλη περιοχή» είπε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να προσθέσει ότι «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί αρνούνται να δεχτούν υποδείξεις εξειδικευμένων συμβούλων και διπλωματών, οι οποίοι έχουν πλούσια εμπειρία και γνώσεις αλλά αποτελούν το «κόκκινο πανί», κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο η Άγκυρα και αργά αλλά σταθερά, μεθοδικά και με προσεκτικές κινήσεις βάζει ολοένα και μεγαλύτερα εμπόδια στη Θράκη μας. Δεν διεκδικούμε τίποτα. Δεν υπερασπιζόμαστε ούτε καν τις «κόκκινες» γραμμές που εμείς οι ίδιοι είχαμε θέσει κατά καιρούς».
Επιπλέον, ο Στρατηγός ε.α. χαρακτήρισε την Τουρκία ως «τρομοκράτη» της περιοχής ενώ αναφέρθηκε και στην αμφισβήτηση της θαλάσσιας ζώνης στη Σαμοθράκη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες ψαράδες να μην μπορούν να ψαρέψουν στα 6 ναυτικά μίλια.
Η δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής
Από την ομιλία του κ. Φραγκούλη Φράγκου δεν θα μπορούσε να λείψει και η σύντομη αναφορά στη δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, καθώς όπως είπε «γνωρίζετε τη δράση του καθώς το ζείτε κάθε μέρα εδώ οπότε δεν θα επεκταθώ αναλυτικά».
Ο κ. Φράγκος τόνισε ότι το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής λειτουργεί με ένα δίκτυο πρακτόρων και με δαπάνες εκατομμυρίων που κάθε χρόνο αυξάνονται ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πρακτική του να χορηγεί ποσά και αμοιβές προκειμένου τα νεαρά, κυρίως, κορίτσια της μειονότητας να φοράνε τις παραδοσιακές μαντίλες.
Αυτόματη μεταδημότευση στους Δήμους Ροδόπης και Ξάνθης όλων των Ελλήνων της Τουρκίας
«Κατά κύριο λόγο πιέζουν φιλήσυχους Έλληνες μουσουλμάνους προκειμένου να τους πείσουν ότι είναι τουρκογενείς και κύρια στόχευση έχουν τους Πομάκους και τους Ρομά. Την ίδια ώρα, το ελληνικό Κράτος επιμένει και μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων να μαθαίνει τούρκικα ακόμα και σε μη τουρκόφωνους Έλληνες» είπε ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ.
ΕΟΖ υπό προϋποθέσεις και δημιουργία αξόνων
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Φράγκος κατέθεσε και τις προσωπικές του απόψεις προκειμένου να «θωρακιστεί» αμυντικά η Θράκη. Όσον αφορά τον οικονομικό τομέα πρότεινε:
Χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ προκειμένου να τονωθεί οικονομικά η αγορά.
Οι τιμές καυσίμων να καθοριστούν στα ίδια επίπεδα τιμών με τις αντίστοιχες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας. «Δεν μπορεί ο άλλος από την Κομοτηνή ή τον Έβρο να πηγαίνει στη Βουλγαρία να βάζει καύσιμα και παράλληλα να κάνει και από εκεί τα ψώνια του. Πρέπει να γνωρίζουμε, επίσης, ότι τα Σκόπια προμηθεύονται καύσιμα από ελληνική διυλιστήρια» είπε ο πρώην Υπουργός Άμυνας.
Τα λιμάνια της περιοχής να αναδειχθούν σε εμπορικά κέντρα.
Να γίνει ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Να υλοποιηθούν έργα καθέτων οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, όπως επίμονα ζητάει το ΓΕΕΘΑ.
Εκτός αυτών, ο κ. Φράγκος τόνισε ότι συμφωνεί με τη δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη αλλά μόνο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Αν θέλουν να φτιάξουν Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη εδώ στη Θράκη θα πρέπει να είναι μόνο για Έλληνες επιχειρηματίες και το 80% των απασχολούμενων να είναι Έλληνες από την περιοχή. Το υπόλοιπο 20% να είναι κάποιοι εξειδικευμένοι εργάτες που θα έρθουν από άλλες περιοχές και θα μεταδημοτεύσουν εδώ.
Να υλοποιηθούν τα έργα κάθετων οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, να επανέλθει το έργο του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και να καταστούν εμπορικά λιμάνια τα λιμάνια της περιοχής
Έτσι να τη δεχτούμε την ΕΟΖ, σε καμιά άλλη περίπτωση. Διότι αυτό που είναι στο μυαλό τους είναι να μας κουβαληθούν εδώ, λόγω Ε.Ε., οι Τούρκοι της Βουλγαρίας και οι άλλοι από την Τουρκία που εποφθαλμιούν να γυρίσουν εδώ και να αλλάξει η ισορροπία στις τάξεις του πληθυσμού. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που παίζουν πίσω από την ΕΟΖ» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κ. Φράγκος πρότεινε τη μεταφορά του Ιεροσπουδαστηρίου στην Ξάνθη και τη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας στους Πομάκους και στους Ρομά και όχι τη διδασκαλία της τούρκικης όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Δημογραφική ενίσχυση
Την ανάγκη τόνωσης του χριστιανικού στοιχείου της περιοχής επικαλέστηκε ο κ. Φραγκούλης Φράγκος προκειμένου να μην αλλάξουν επικίνδυνα οι πληθυσμιακές ισορροπίες μεταξύ των σύνοικων στοιχείων και για να μην μπορεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής να παίζει τα επικίνδυνα «παιχνίδια» του εις βάρος της ελληνικότητας της Θράκης.
«Θα έπρεπε σήμερα όλοι οι Έλληνες της Ίμβρου, της Τενέδου και της Κωνσταντινούπολης να γίνουν αυτόματα δημότες των δύο νομών, της Ροδόπης και της Ξάνθης ενώ οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να στείλουν ένα γράμμα, μια επιστολή σε κάθε Θρακιώτη που έφυγε για τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα και πήγε εκεί τα εκλογικά του δικαιώματα ώστε να γυρίσει πίσω στη Θράκη. Σε όλους αυτούς, να τους παρέχεται το δικαίωμα, μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, να ψηφίζουν τους ντόπιους άρχοντες απευθείας από όπου κι αν βρίσκονται.
Εκτιμάται ότι έτσι πάνω από 400.000 Ελλήνων θα μεταδημοτεύσουν στην περιοχή και έτσι θα πάψει να μας απασχολεί το όποιο τούρκικο προξενείο Κομοτηνής και το κάθε τουρκόφωνο υποδουλικό κόμμα. Η ελληνική Θράκη αποτελεί το τελευταίο σημείο αγκίστρωσης του ελληνισμού στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Τυχόν απώλεια αυτής θα σήμαινε το κλείσιμο ενός ακόμα μεγάλου ιστορικού κεφαλαίου της Ελλάδος που επί αιώνες γράφει με τους αγώνες του ο θρακικός λαός» σημείωσε ο κ. Φράγκος.
Καταλήγοντας ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ έστειλε το μήνυμα ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές όμως πρέπει να στηριχτούν. Δεν πρέπει να τους χτυπάμε εκεί που πονάνε, στο φιλότιμο τους» ενώ παραποιώντας τη γνωστή φράση του Κένεντι κάλεσε όλους να αναρωτηθούν όχι τι κάνει η Θράκη για εμάς, αλλά τι κάνουμε εμείς για τη Θράκη.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛ. ΓΛΕΡΙΔΗΣ
fonirodopis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου