.

.

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

“Ορατή η γενικευμένη πολεμική σύρραξη”

viliardosH κρίση χρέους έχει παγκόσμιες διαστάσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τις χρηματοοικονομικές φούσκες δέκα και πλέον φορές πολλαπλάσιες του παγκόσμιου ΑΕΠ, να αποτελούν την βασική αιτία του χρηματοοικονομικού πολέμου σε παγκόσμια κλίμακα. Ή όλα αυτά θα ρυθμιστούν παγκόσμια ή βρισκόμαστε στα πρόθυρα προπαρασκευής σε κλίμακα οικονομίας-πολέμου, που στο βάθος της θα λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα δυστυχώς για την ανθρωπότητα με μία γενικευμένη πολεμική σύρραξη.
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος-αναλυτής  Βασίλης Βιλιάρδος μιλώντας στον 9.84, σημειώνοντας ότι το πλέον θερμό σημείο τριβής των δυνάμεων που αναμετρώνται σχηματικά (από τη μία η αναπτυγμένη Δύση των ΗΠΑ με υποχείρια της την Ε.Ε. και την Ιαπωνία και από την άλλη οι χώρες των BRICS) είναι και πάλι τα “Παγκόσμια Βαλκάνια” με την εξαιρετική αστάθεια που παρουσιάζουν.

Σε όλα αυτά κατά τον κ. Βιλιάρδο ο μεγάλος χαμένος θα είναι η Ευρώπη, οι ΗΠΑ με το τεράστιο θέμα χρέους επιχειρούν να γονατίσουν τη Ρωσία στραγγαλίζοντας την οικονομικά, με τον Πούτιν να το έχει μεν αντιληφθεί αλλά με μικρά περιθώρια αντίδρασης πλην των πυρηνικών όπλων που διαθέτει, την Κίνα δεσμευμένη με την οικονομία των ΗΠΑ και τον πλανήτη σε οικονομική παράκρουση.
Κατά τον κ. Βιλιάρδο η κατάσταση στην Αργεντινή αλλά και η ενδεχόμενη πτώχευση κεντρικών της Πορτογαλίας δεν θα πρέπει αυτό το διάστημα να αφήνουν αδιάφορες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )