.

.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: από τον παγανισμό στην… εκκλησία


 Αλέξανδρος Καλαφάτης στον ΤτΚ

 «Ηλιοστάσιο, διαβαίνουμε τις πύλες του χειμώνα. Μακρύς και δριμύς, πρόκληση η αντιμετώπισή του, σκληρός σαν τον αγώνα που θα κληθούν να δώσουν οι εκλεκτοί της ιδέας. Όμως ο ήλιος επέστρεψε και σηματοδοτεί την απαρχή της νίκης του Φωτός επί του Σκότους. Σκότος, η παρακμή της υπόδουλης Πατρίδας μας. Φως, η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!».
Περιγραφή από τη «μαυροντυμένη Φάλαγγα» (όπως αυτοαποκαλείται η νεολαία της Χρυσής Αυγής), που… πορεύεται «προς την οχυρωμένη κορυφή» για να γιορτάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου που λέγεται ότι σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα (21 Δεκεμβρίου). Μια «τελετή» που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς θυμίζει -χωρίς απαραίτητα να είναι- παγανιστική λατρεία.
Πολιτικά στελέχη έλεγαν ότι και στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία (στην οποία, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου, ο γερμανικός λαός γνώρισε οικονομική άνθηση) έγινε προσπάθεια να συνδεθεί η ακραία ιδεολογία με αυτή τη θρησκεία.
Οι εικόνες που ανέβασαν πρόσφατα (26 Δεκεμβρίου 2012) οι χρυσαυγίτες στην ιστοσελίδα τους από τη χειμερινή εξόρμησή τους στα βουνά (χωρίς να αναφέρουν τον ακριβή τόπο) προκαλούν εντύπωση.
Αίσθηση προκαλεί και το λογοτεχνικό ύφος του κειμένου που συνόδευε τις δραστηριότητες της (;;;) «στρατιωτικής Φάλαγγας». Και αυτό γιατί θυμίζει δημοσιεύματα τόσο του πρόσφατου 2011 όσο και του μακρινού 1980 σε έντυπα της Χρυσής Αυγής. Σε κάποια από αυτά τα δημοσιεύματα (αποσπάσματα των οποίων δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής») οι συντάκτες παρομοίαζαν τον Χριστό με τον Απόλλωνα, ο οποίος «αναδύθηκε μέσα από το σκοτάδι, απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου».
Και όλα αυτά την ώρα που το ακροδεξιό κόμμα προσπαθεί να «πετάξει» από πάνω του το νεοναζιστικό και αντιχριστιανικό μανδύα για τον οποίο κατηγορήθηκε -κυρίως προεκλογικά- από τον πολιτικό κόσμο. Μεγάλη συζήτηση είχε ανοίξει και για το βουλευτή Γιώργο Γερμενή, γνωστό ως «Καιάδα», και τη συμμετοχή του σε black metal συγκρότημα με το όνομα Naer Mataron.
Σε κάποιους από τους στίχους των τραγουδιών της μπάντας υπάρχουν υβριστικοί χαρακτηρισμοί για τον Χριστιανισμό, ενώ ο ίδιος ο κ. Γερμενής απαντά σε δηλώσεις του ότι «το συγκρότημα δεν επιχείρησε ποτέ να προσβάλει την εικόνα του Ιησού Χριστού».
Τον τελευταίο καιρό, πάντως, το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου επιχειρεί να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την Εκκλησία, κατακρίνοντας με δριμύτητα το δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη γιατί στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας δεν έκοψε το κομμάτι του Χριστού.
«Είναι ντροπή για την ιστορία των Αθηνών να εκφράζει με τέτοιο χυδαίο τρόπο την αθεΐα και το αντιχριστιανικό του μένος. Η άρνησή του να κόψει το πατροπαράδοτο “κομμάτι του Χριστού” και η μετέπειτα θλιβερή συμπεριφορά του προκαλούν την οργή και την απέχθεια της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», έγραφε η ανακοίνωση.
 Εξόρμηση στο βουνό για τη γιορτή του Ήλιου
 
Με στρατιωτική πειθαρχία οι νέοι της Χρυσής Αυγής ανέβηκαν στο βουνό πριν από περίπου δυόμισι εβδομάδες για να γιορτάσουν το χειμερινό ηλιοστάσιο για το 2012.
Φωτογραφήθηκαν με κουκούλες και στρατιωτική περιβολή, με φόντο το κάστρο και στη μέση τη σημαία με τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο. Ενδιαφέρον έχει ότι η σβάστικα συμβολίζει, σύμφωνα με ιστορικούς ερευνητές, τον ήλιο.
Η Χρυσή Αυγή συνηθίζει να διοργανώνει εκδρομές για την εκπαίδευση και τη σκληραγώγηση των μελών της (στο πρότυπο των Σπαρτιατών) αλλά αυτή η εξόρμηση, που όπως περιγράφουν είχε κάτι το μυσταγωγικό, φαίνεται να ήταν διαφορετική λόγω του ηλιοστασίου.
«Οι πρώτες ακτίνες, ο Ανίκητος Ηλιος στην αέναη επιστροφή του. Το λάβαρο κυματίζει στον παγωμένο αέρα, υψωμένα χέρια, ο Υμνος. Πιο δυνατά! Να αντηχήσει στα απάτητα βουνά. Πιο δυνατά! Να φτάσει στου πελάγου το μανιασμένο κύμα. Πιο δυνατά! Ματώνει ο λαιμός, ιερή μυσταγωγία», γράφει το κείμενο που συνοδεύει μία από τις φωτογραφίες.
Ο δρόμος του γυρισμού για τους νεολαίους σηματοδοτεί την επιστροφή «στο μίζερο κόσμο των “εορταστικών ωραρίων”. Oμως είμαστε εδώ, όπως ήμασταν πάντα! Υπερήφανοι, διαλεχτοί, περιφρονητές της μάζας. Θαυμάστε ή μισήστε μας, σταθείτε δίπλα μας ή απέναντί μας, δεν μας νοιάζει… O Hλιος επέστρεψε!».
Αντιχριστιανικό παραλήρημα στο περιοδικό της οργάνωσης

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Αντεπίθεση» του μετώπου νεολαίας της Χρυσής Αυγής σε άρθρο, που γράφτηκε το 2011 και είναι αναρτημένο μέχρι σήμερα, οι χρυσαυγίτες αποκαλύπτουν γιατί γιορτάζουν εκτός από το χειμερινό και το θερινό ηλιοστάσιο:
«Πρόκειται για μία από τις ιερότερες εορτές της ευρωπαϊκής παγανιστικής λατρείας. Έτσι, είτε αναφερόμαστε σε Έλληνες, Κέλτες, Γερμανούς ή Σλάβους, είναι εξίσου σημαντική εορτή. Γιορτάζεται λοιπόν η Ζωή και αποδίδονται τιμές στον Ηλιο και τη Φύση γενικότερα. Σε κάθε ευρωπαϊκή παγανιστική λατρεία το σύμβολο που χρησιμοποιείται ευρέως είναι ο Ηλιακός Τροχός (ο γνωστός στους περισσότερους ως Κέλτικος Σταυρός). Επίσης, φωτιές ανάβονται σε υψώματα και ένας φλεγόμενος Ηλιακός Τροχός αφήνεται από μια πλαγιά να κυλίσει προς τα κάτω, συμβολίζοντας έτσι την τροχιά του Ηλιου. Στην ελληνική παγανιστική παράδοση, το θερινό ηλιοστάσιο είναι μέρος των εορτών της άνοιξης και του καλοκαιριού».
Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν κείμενα που έχουν δημοσιευτεί σε παλιότερα τεύχη του περιοδικού. Σε ένα από αυτά, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 60 του περιοδικού «Χρυσή Αυγή», αναφέρεται: «Οταν ο Πάπας Γρηγόριος ο Μέγας αποφάσισε να εγκαταστήσει τις “χριστιανικές” γιορτές στις ίδιες περίπου ημέρες με τις πανάρχαιες παγανιστικές γιορτές των προγόνων μας, εξυπηρέτησε (μάλλον ακούσια) την επιβίωση της ψυχικής ακεραιότητας της Φυλής. Ηδη, η λαίλαπα του Εβραιοχριστιανισμού και των υπόδουλων σ’ αυτόν αρχόντων είχε αφανίσει με λύσσα και μισαλλοδοξία πάμπολλα στοιχεία του Λευκού Πολιτισμού, γκρεμίζοντας τους αρχαίους θεούς από τα βάθρα τους και ξεκληρίζοντας τους πιστούς (…) Ο Χριστός, Φοίβος και Μίθρας μαζί ενσαρκώνεται στη Γη για να διώξει το σκοτάδι και το κακό μακριά από τους ανθρώπους. Αλεξίκακος και ιατρός, εξορκιστής των δαιμόνων και φύλακας των παιδιών, φωτοβόλος Υιός του Μεγάλου Πατέρα προστάτη. Του Πατέρα που παίρνει στη χριστιανική εικονογραφία τη μορφή του Διός-Βοτάν».
Εντύπωση προκαλεί, επίσης, ότι ο ιστότοπος αναδημοσιεύει φωτογραφίες από παλαιότερο εορτασμό του θερινού ηλιοστασίου από την εθνικιστική ισπανική πολιτική κίνηση «Alianza Nacional» με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις κατά μήκος της χώρας.
Στο φωτογραφικό υλικό απεικονίζεται δαδοφορία, που, όπως αναφέρεται, «διαμορφώθηκε από τρεις διαφορετικές γενεές εθνικιστών». Στη μία από τις τρεις εκδηλώσεις στην πόλη Λεόν ένας μεγάλος κέλτικος σταυρός προετοιμάστηκε για την τελετή και ακολούθησε πορεία με σημαίες, δάδες και τύμπανα.
«Κανιβαλίζουν όσοι μας κατηγορούν»

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε ξεκαθαρίσει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Ιούνιο στον «ΤτΚ» ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος και πως όσοι τον κατηγορούν για αρχαιολατρικά ποιήματα που είχε γράψει στο παρελθόν απλά κανιβαλίζουν.
«Για πρώτη φορά στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου γίνονται ερωτήσεις για τα θρησκευτικά πιστεύω ενός αρχηγού κόμματος. Και ο Κωστής Παλαμάς είχε γράψει στα ποιήματά του για τον Μεγάλο Πάνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν χριστιανός; Οσοι μας κατηγορούν είναι λασπολόγοι και κανιβαλίζουν», είχε δηλώσει ο κ. Μιχαλολιάκος.
  τα συμπεράσματα δικά σας...

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )