.

.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!Ντόρα Μπακογιάννη: Η πολιτικός που ευνούχισε τον πολιτισμό μας, εξαφανίζοντας σημαντικές προτομές αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων από το κέντρο της Αθήνας.
Ο άνθρωπος που είπε ΝΑΙ στο σχέδιο Αννάν, ασκώντας όση επιρροή μπορούσε στον Κυπριακό λαό ώστε ο τελευταίος να ψηφίσει υπέρ του δόλιου σχεδίου διχοτόμησης της Κύπρου, στο τότε δημοψήφισμα.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών η οποία καταδίκασε την Ρωσία όταν η τελευταία δέχθηκε επίθεση από την Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008. Με την ίδια ιδιότητα της Υπουργού Εξωτερικών, η κ. Μπακογιάννη επέπληξε Ρώσο αξιωματούχο... επειδή η Ρωσία αντέδρασε στην αντιπυραυλική ομπρέλα που ήθελε να δημιουργήσει η Αμερική στην καρδιά της Ευρώπης (Τσεχία-Πολωνία), δίπλα στα σύνορα με την Ρωσία.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η πολιτικός που τάχθηκε ανερυθρίαστα υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου, αδιαφορώντας για το ντόμινο ανεξαρτητοποιήσεων που θα δημιουργούσε σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, όπως στη Ρωσία, στην Κύπρο, αλλά και στη χώρα μας (βλέπε Θράκη)!

Ντόρα Μπακογιάννη: Η πολιτικός που σε κάθε περίπτωση τορπιλίζει τις σχέσεις της χώρας μας με την παραδοσιακά φίλη και ομόθρησκη Ρωσία, ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις να αδρανοποιηθεί και τελικά να ακυρωθεί η συνεργασία μας με τη Ρωσία, με τους πετρελαιαγωγούς Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αλλά και του αγωγού φυσικού αερίου Southstream.

Η πολιτικός που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στη στροφή που έκανε πρόσφατα η Ρωσία, η οποία τελικά επέλεξε να αλλάξει ενεργειακή στρατηγική συνεργαζόμενη με την Τουρκία!
Ντόρα Μπακογιάννη: Η πολιτικός που είπε ΝΑΙ στο Μνημόνιο το οποίο καταβαράθρωσε την χώρα και τσακίζει κάθε ελληνική οικογένεια!

Σήμερα, αν και δεν συμμετέχει, είναι συμπαραστάτης της Μνημονιακής Κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ εξακολουθεί να διεκδικεί σημαντικούς ρόλους στην πολιτική ζωή. Εμφανίζεται ως εθνοσωτήρας με το κίνημα "Δημοκρατική Συμμαχία".

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΕΞΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ!
ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΦΑΝΤΕΣ!

Tο πολιτιστικό έγκλημα της Ντόρας Μπακογιάννη (ως Δήμαρχος Αθηναίων), δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα επί Καμίνη!
Η Ελλάδα με τους πολιτικούς της καταστρέφεται οικονομικά αλλά και πολιτιστικά, διότι άτομα σαν την κ. Μπακογιάννη αδιαφορούν για την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Πώς λοιπόν να μην επωφελούνται χώρες σαν τα Σκόπια, για να κλέψουν την ιστορία μας, αφού οι πολιτικοί μας την περιφρονούν;

NTORA kalakallasΟ καθηγητής του Πολυτεχνείου, σπουδαίος γλύπτης κ. Γιώργος Καλακαλλάς φιλοτέχνησε τις 6 προτομές των αρχαίων Ελλήνων στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 2002, επί Δημαρχίας Αβραμόπουλου,. Οι προτομές αυτές είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία Κοτζιά, απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων.

Η κυρία Μπακογιάννη, ως Δήμαρχος το 2004, με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ξήλωσε τις προτομές, προκειμένου να τοποθετήσει στην θέση τους διάφορα κιόσκια, περίπτερα, που ...χρησίμευαν στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων!!!

Με το πέρας όμως των αγώνων έπρεπε-όπως είχε υποσχεθεί- να επαναφέρει τις προτομές στην θέση τους. Όχι μόνον κάτι τέτοιο δεν έπραξε η κ. Μπακογιάννη, αλλά αδιαφόρησε προς όλες τις αιτήσεις και παραστάσεις του ίδιου του γλύπτη, ο οποίος ζητούσε την επαναφορά των γλυπτών στην προτέρα θέση τους.

Από τότε πέρασαν 7 και πλέον χρόνια και ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς, ψάχνει μάταια να βρει πού βρίσκονται καταχωνιασμένα ή πεταμένα τα δημιουργήματά του! Η κ. Μπακογιάννη και οι διάδοχοί τους, δεν απαντούν! Σήμερα, η …πολυπολιτιστική Αθήνα, μπορεί να εξαφάνισε τις προτομές των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων αλλά βρίθει από λαθρομετανάστες, εξαθλιωμένους και ναρκομανείς που έχουν μετατρέψει σε γκέτο την πρωτεύουσα της χώρας!

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Ο καθηγητής Πολυτεχνείου κ. Γιώργος Καλακαλλάς, έχει φιλοτεχνήσει πάρα πολλά αγάλματα, αρκετά από τα οποία κοσμούν διάφορα σημεία της Πατρίδας μας.

Όπως το διαστάσεων 4,20 μέτρων άγαλμα του Ιπποκράτη που βρίσκεται στην Λάρισα, έξω από το Αλκαζάρ, το επτά μέτρων γλυπτό του, που φέρει τον τίτλο “Παγκόσμιο Φιλί”, που εγκαινίασε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στο Δίστομο, ο ανδριάντας του μέγιστου Περικλή στον Χολαργό, που είχε εγκαινιάσει ο πρώην Πρόεδρος Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, και πολλά άλλα. Ο Γεώργιος Καλακαλλάς αποτελεί γλύπτη κύρους, ο οποίος μας χαρίζει αριστουργήματα πολιτισμού και Ελληνικής ιστορίας.

Το έγκλημα της κ. Μπακογιάννη, δεν έχει προηγούμενο! Αποτελεί μεγίστη προσβολή κι ασέβεια προς τον πολιτισμό μας. Άλλοι κλέβουν τα δικά μας αγάλματα, όπως ο περιβόητος Έλγιν για να τα εκθέτουν στα μουσεία τους, κι εμείς εδώ διά της κυρίας Μπακογιάννη, αν και έχουμε τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους να κοσμούν την πλατεία Κοτζιά, τους εξαφανίζουμε!

Ο Νικήτας Κακλαμάνης που διεδέχθη την κα Μπακογιάννη, όχι μόνον δεν επανέφερε στην θέση τους τις προτομές, αλλά αν και είχε υποσχεθεί ότι θα τοποθετούσε τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία έξω από το Πολεμικό Μουσείο, δεν έκανε απολύτως τίποτε ούτε γι' αυτόν!

Ο δε κ. Καμίνης, σημερινός δήμαρχος της Αθήνας, περισσότερο ενδιαφέρεται για το… μουσουλμανικό τέμενος στην πρωτεύουσα και τους λαθρομετανάστες, παρά για την επαναφορά των ...ενταφιασθέντων προτομών και αγαλμάτων των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, του Μεγα-Αλέξανδρου κ.α.
Το άγαλμα του Θησέα, το οποίο αρχικά είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος, ξηλώθηκε εν μία νυκτί και καταχωνιάστηκε και αυτό σε κάποια αποθήκη!!!

Ο γλύπτης κ. Καλακαλλάς σε επιστολή που είχε στείλει στον τότε Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, αποτυπώνει το στίγμα ντροπής: "Η στάση αυτή, μειώνει τη χώρα εμφανίζοντάς την να στερείται πολιτιστικής αγωγής και απολύτως ασυνεπή με την ιστορία της και το σεβασμό που αποπνέει η ιστορία αυτή στα έργα Τέχνης"!

Πολιτικοί ταγοί που καταφρονούν τόσο χυδαία την ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, οδηγώντας βίαια έναν ολόκληρο πληθυσμό να ακολουθεί τα καπρίτσια τους, πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του λαού και από την Ιστορία.

ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

NTORA eggrafo gia topothetisi protomon se thisioΗ Επιτροπή Κρίσης Καλλιτεχνικής Αρτιότητας στις 7/12/2006 πήρε οριστική απόφαση να τοποθετήσει τις 6 προτομές των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στο ΘΗΣΕΙΟ! Η απόφαση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε ο ίδιος ο κ. Καλακαλλάς ο οποίος και συνεργάστηκε το 2008 με τους αρμόδιους της Επιτροπής, για το πού θα ετοποθετούντο οι προτομές!

Πέρασαν τόσα χρόνια από τότε και οι προτομές όχι μόνον παραμένουν …άφαντες σε αποθήκες, αλλά δεν έχει ενημερωθεί ο κ. Καλακαλλάς για το πού ακριβώς βρίσκονται. Μάλιστα ο ίδιος ανησυχεί ευλόγως ότι μπορεί να έχουν πάθει ζημιές ή να έχουν υποστεί φθορές από την υγρασία κ.λ.π.

Μάκης Βραχιολίδηςelora

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν εξαιρέσω το κομμάτι με τις προτομές(για το οποίο μπορώ να βρώ ενστάσεις κι αντιρρήσεις) για το υπόλοιπο κείμενο το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως..εκπορεύεται από το γραφείο του Σαμαρά(όλοι γνωρίζουμε τις αγαπητικές σχέσεις μεταξύ των 2-δικαιολογημένη η στάση της Μπακογιάννη, για μένα).
Αναρωτιέμαι όμως πως γίνεται για όλα τα δεινά της χώρας να ευθύνεται η Μπακογιάννη. Επί περίπου 80 χρόνια η χώρα διοικείται από Καραμανλήδες και Παπανδρέου και πάντα ευθύνεται ένας Μητσοτάκης, εν προκειμένω η Ντόρα. Για όνομα του Θεού. Πόσο πολυδαίδαλη είναι η εξωτερική πολιτική; αφάνταστα. Πόσο επιδερμικά προσεγγίζει ο συγγραφέας του κειμένου το όλο θέμα; Πάρα πολύ, υπερβολικά απλοποιεί κι ερμηνεύει κατά το δοκούν ή με βάση τη βαθύτερη επιθυμία του.
Θαρρώ πως την Ελλάδα κανείς δεν την έχει αγαπήσει, ούτε καν οι Έλληνες. Κανείς Ρώσος, κανείς Άγγλος, κανείς Γάλλος ή ό,τι άλλο πρόκειται να ενδιαφερθεί για τη χώρα. Τα δικά του συμφέροντα θα θέλει να εξασφαλίσει πρώτα. Τα υπόλοιπα είναι για αφελείς. Εκτιμώ.
Για τα της Κύπρου να υπενθυμίσω πως οι Κύπριοι ψήφιζαν κι όχι οι Έλληνες. Να θυμίσω ακόμα πως οι Κύπριοι στις εκλογές ανέδειξαν πρόεδρο τον χριστόφια που χε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν και όχι τον Τάσο Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν εναντίον. Κι αυτό είναι αξιοσημείωτο και για μένα εντυπωσιακό.
Αντί να ψάχνουμε διαρκώς φταίχτες για όλα κι αποδιοπομπαίους τράγους, για να αποσείσουμε και τις δικές μας ευθύνες, είναι καλό, ίσως, να αναλογιστούμε και τις δικές μας προσωπικές ευθύνες και τον έλεγχο που ασκήσαμε στην εκάστοτε εξουσία όχι μόνο με την ψήφο του αλλά και με την ανιδιοτελή συμμετοχή του στα κοινά!
Καλή συνέχεια.
υγ.
Εϊναι πιο εύκολο να φτάινει όλοι οι άλλοι. Ή έστω ένας. Βλέπουμε όμως το σημερινό κατάντημα και την αποσία αντίδρασης. Ωστόσο από ένα, υποτίθεται, χριστιανικό μπλογκ δεν ανέμενα τόση εμπάθεια και τόση προκατάληψη. Δε με εκπλήσσει διότι πάντα τα εκκλησιαστικά πρόσωπα είχαν ένα ρόλο σκοτεινό κι αθέατο πολιτικό στα πράγματα. Με συνέπειες οδυνηρές και για την εκκλησία και για τη χώρα.
Ελπίζω να το δημοσιεύσετε.
iris

Ανώνυμος είπε...

Έστειλα ένα σχόλιο και δεν το δημοσιεύσατε. Προφανώς περιείχε αλήθειες! Πονά η αλήθεια. Το ανακάτεμα πολιτικής κι εκκλησίας έχει οδυνηρές συνέπειες. Καλώς να τις δεχτείτε.
Αναφέρομαι στο σχόλιο για τη Μπακογιάννη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
1. ΕΚΑΝΕ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΕΠΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΙς ΤΣΕΠΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ, ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ;
2. ΕΣΤΗΣΕ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 75 ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ;
3. ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ;
4. ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΙ ΜΠΕΝΑΚΗΔΕΣ;
5. ΕΙΝΑΙ ΕΒΑΡΑΙΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ Ν.Υ. Η ΑΕΠΙ;
6. ΓΝΑΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙς ΠΩς ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ;
7. ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ;

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΙΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )