.

.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

            Με την κατάργηση της διακρίσεως κτιστού και ακτίστου, της Σχολαστικής Θεολογίας, και την γέννηση του υποκειμένου «Σκέπτομαι άρα υπάρχω», ο σύγχρονος μορφωμένος κατοικεί στον νοητό κόσμο. Έχει αντικαταστήσει ήδη τις ιδέες με έννοιες και δημιουργεί κόσμους και νοήματα.
            Στην αρχαία φιλοσοφία, ο άνθρωπος έπρεπε να αφήσει πίσω του τον αισθητό κόσμο και διά της κλίμακος των αρετών να προσεγγίσει τον νοητό κόσμο. Διά του δευτέρου πλού. Ο αρχαίος άνθρωπος γεννιόταν στον αισθητό κόσμο.
            Ο σύγχρονος, μεγάλη η χάρη του, γεννιέται και κατοικεί στον νοητό. Ό,τι σκέπτεται υπάρχει. Ο μεγάλος του αγώνας είναι να κατέβει στον αισθητό κόσμο. Να ενσαρκωθεί. Μεγάλη η χάρη του. Για ποιόν λόγο όμως, να αφήσει τις κορυφές της Δημιουργικότητος και να κατέβει στην Βαβέλ; Για την αγάπη. Για να πραγματοποιήσει τον «τρίτο πλού» που επινόησε ο Αυγουστίνος. Την σύγχρονη αγαπολογία. Εάν θέλει να συνεχίσει να πιστεύει πώς είναι σαν Θεός, πρέπει να αγαπήσει. Διότι ο Θεός αγάπη εστί. Πάμε κοινωνία λοιπόν. ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!
            Η σύγχρονη επιστήμη υπηρετεί σήμερα πλέον την κάθοδο. Την ενσάρκωση και την σωτηρία του τομέα της. Η οικονομία σώζει την κοινωνία, η πολιτική σώζει τον πόλεμο, η Φυσική ενσαρκώνεται στην τεχνολογία και σώζει τον χρόνο. Η Θεολογία σώζει την Εκκλησία.
            Σωτήρες όλου του κόσμου ενωθείτε. Ο παντοκράτωρ περιμένει! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )