.

.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Θάρθη ξαφνικά (ο πόλεμος) ή το βόδι στο χωράφι ή το άλογο στ’ αλώνι»



Γιατί οι επόμενοι μήνες θεωρούνται οι πιο κρίσιμοι; Τι είναι αυτό που ανησυχεί σύγχρονους γέροντες και τι προτρέπουν τους χριστιανούς να κάνουν ενόψει απότομων και ραγδαίων μη προβλεπόμενων εξελίξεων.
Έχετε άραγε αναρωτηθεί καλοί μου Χριστιανοί τι κρύβεται πίσω από την επιδίωξη της Ουάσιγκτον και εν γένει της Δύσης να αποκτήσουν τον έλεγχο της Συρίας; Έχετε σκεφθεί γιατί αντιδρά σθεναρώς η Μόσχα; Μπορείτε ακόμη να ερμηνεύσετε την επιθετική στάση της Άγκυρας έναντι της Δαμασκού; Ή να εξηγήσετε το γεγονός της χρηματοδότησης των ισλαμιστών ανταρτών από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία; Η απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα εμπερικλείεται σε δύο μόνο λέξεις «οικονομικά συμφέροντα»… Προσφάτως λοιπόν πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εργαζόταν στη νομική υπηρεσία αυτής, αποκάλυψε ότι όλα γίνονται για το χρήμα και την εξουσία. Κατήγγειλε ανοικτά μάλιστα ότι οι γνωστοί λήσταρχοι -τρομοκράτες της οικουμένης, μεγαλοτραπεζίτες σιωνιστές και λοιποί απατεώνες ( βλ. Ροκφέλερ, Σόρος, Ρότσιλντ), που κρατούν υπόδουλες με το χρήμα τις ΗΠΑ, αποφάσισαν για ευνόητους σ’ όλους μας λόγους να σταματήσουν το μονοπώλιο της Ρωσίας στην παροχή φυσικού αερίου στην Ε.Ε.! Αρχικά το επιχείρησαν μέσω του Αζερμπαϊτζάν, της Τσετσενίας και της Γεωργίας αλλά διαπίστωσαν πώς τούτο δεν τους αρκεί. Έτσι σχεδίασαν να αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα σε Αίγυπτο, Λιβύη και Συρία και να δημιουργήσουν κυβερνήσεις φιλικά διακείμενες προς τη Δύση αντίστοιχες μ’ αυτές της Τουρκίας και του Κατάρ, οι οποίες θα συνέβαλαν στην επίτευξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων που εντάσσονται πάντα στην επίτευξη του κεντρικού στόχου της παγκοσμιοποίησης.
Σκοπός είναι να μεταφέρουν με αγωγό που θα διέρχεται μέσω της Ιορδανίας, Συρίας και Τουρκίας φυσικό αέριο στην Ευρώπη σπάζοντας έτσι οριστικά το ρωσικό μονοπώλιο! Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε από τους γνωστούς μηχανισμούς των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας μία τεράστια προπαγάνδα που ουσιαστικά απέβλεπε στην επίτευξη των σχεδίων τους… Έτσι ο Σύρος πρόεδρος από συνομιλητής, συνεργάτης και φίλος μετατράπηκε μέσα σε λίγους μόνο μήνες από τα ανήμερα αυτά θεριά και τους πραγματικούς αδίστακτους κουστουμαρισμένους τρομοκράτες του πλανήτη σε σφαγέα και δικτάτορα!!!
Ο ρόλος της Τουρκίας
Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ότι στον υποτιθέμενο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας παίζονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ως εκ τούτου η ειρηνευτική διαδικασία που αποβλέπει δήθεν στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού για το καλό της ανθρωπότητας αποτελεί στη βάση της μια μικρή ολιγοήμερη παράταση στο βασικό σχέδιο των ανόμων. Και αποτελεί μικρή παράταση μέχρις ότου ετοιμασθεί η εναλλακτική λύση βιαίας απομάκρυνσης του Άσαντ, η οποία αποκλειστικά θα στηριχθεί, όπως γρήγορα θα διαπιστώσετε σε προβοκατόρικες ενέργειες αντίστοιχες μ’ αυτή που σχεδιάστηκε από Βρετανούς και Τούρκους και εκτελέστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1955, σε βάρος του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης…
Ήδη η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους και τις προκλήσεις της έναντι της Συρίας και ταυτόχρονα διαπραγματεύεται σκληρά στο παρασκήνιο τα οφέλη της από μία στρατιωτική επέμβαση. Δεν αποκλείεται στα ανταλλάγματα που θα ζητήσει να περιλαμβάνεται και κανένα ελληνικό νησάκι, έτσι ώστε να επιτευχθεί το σχέδιο συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου Πελάγους! Και δεν αποκλείεται γιατί από τη μία οι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού μεγαλοτραπεζίτες-τρομοκράτες Σιωνιστές των ΗΠΑ που στην ουσία κρατούν υπόδουλη την χώρα μας τα δίνουν όλα για να πετύχουν το σχέδιο τους’ και από την άλλη οι φθηνοί -πολιτικάντηδες της Αθήνας έχουν μαθητεύσει καλά στο να υποκλίνονται και να φιλούν κατουρημένες ποδιές προδίδοντας το έθνος και λεηλατώντας τον πλούτο της χώρας.
Να γιατί η Τουρκία επισήμως και ανοικτά διατηρεί στρατόπεδα τρομοκρατών ισλαμιστών στα οποία εκπαιδεύονται οι μισθοφόροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, θύματα οι περισσότεροι εξ αυτών του ισλαμικού φανατισμού και της προπαγάνδας… Να γιατί στα μέσα Σεπτεμβρίου τουρκικό F-16 έριξε ένα ελικόπτερο του Συριακού στρατού και η Άγκυρα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση της κατάρριψής του. Δεν αποκλείεται κατόπιν αυτού και αφού προηγουμένως ολοκληρώσει τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγει στο παρασκήνιο με τις υπόδουλες στους σιωνιστές -μεγαλοτραπεζίτες ΗΠΑ να ακολουθήσει μια προσχεδιασμένη προβοκατόρικη ενέργεια που θα προκαλέσει θύματα στην Τουρκία και θα αποδοθεί ως αντίποινα δήθεν της Δαμασκού για την κατάρριψη του ελικοπτέρου. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα της έδιδε το απαραίτητο πράσινο φως, το οποίο ήδη έχει λάβει από τις ΗΠΑ!
Κουρασμένος εξάλλου ο Συριακός στρατός από τον διετή πόλεμο με τους τρομοκράτες ισλαμιστές θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει έναν οργανωμένο και καλά εξοπλισμένο τουρκικό στρατό. Το ζητούμενο, ωστόσο, έχει να κάνει με το πώς θα αντιδράσει σε μία τέτοια περίπτωση η Ρωσία. Εάν λ. χ. επιχειρήσει και πάλι να χειριστεί το θέμα μέσω της διπλωματικής οδού είναι σίγουρο ότι θα δώσει στην Άγκυρα τον απαραίτητο χρόνο για να επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ. Εάν αντιθέτως χτυπήσει την Τουρκία τότε το γεωπολιτικό πάζλ δυσκολεύει όλους τους παίκτες.
Αμερικανοί αξιωματούχοι πάντως υποστηρίζουν με σιγουριά και δημοσίως ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν πέραν της αποστολής πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πόλεμο, αφού υστερεί στα συμβατικά όπλα έναντι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ίσως αυτό όμως το γνωρίζει η Μόσχα και γι’ αυτό φρόντισε να αποστείλει μηνύματα μέσω προσφάτων στρατιωτικών ασκήσεων σε όλη τη ρωσική επικράτεια που αφορούσαν αποκλειστικά το πυρηνικό της οπλοστάσιο. Δείχνει διατεθειμένη να το χρησιμοποιήσει αν παραστεί ανάγκη… Με τον τρόπο αυτό ενισχύει και το διαπραγματευτικό της χαρτί.
Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί γιατί έχει επιλεγεί από τους εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας η Τουρκία και όχι το Ισραήλ. Μα η Τουρκία είναι μωαμεθανική χώρα και ως εκ τούτου θα αποτρέψει πιθανή συσπείρωση ισλαμιστών η οποία θα γινόταν στην περίπτωση που την επίθεση αναλάμβανε το Ισραήλ…
Καλοί μου Χριστιανοί, η ανωτέρω ανάλυση ουσιαστικά που συνοπτικά και χωρίς περαιτέρω αποδεικτικές λεπτομέρειες παρουσιάσαμε έρχεται να επαληθεύσει στο ακέραιο τις προφητικές ρήσεις του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού αλλά και σύγχρονων αγίων γερόντων περί του επερχόμενου -ορατού πλέον και διά γυμνού οφθαλμού- πολέμου. «Θάρθη ξαφνικά (ο πόλεμος)· ή το βόδι στο χωράφι ή το άλογο στ’ αλώνι», αναφέρει η προφητεία του Αγίου Κοσμά, δίδοντας ταυτόχρονα την εποχή που αυτά θα συμβούν. Με τη φράση το άλογο στ’ αλώνι νοείται ο θεριστής μήνας του έτους, ο Ιούνιος ενώ με τη φράση το βόδι στο χωράφι εννοείται ο μήνας του οργώματος ο Οκτώβριος και ίσως ο Νοέμβριος… Επιπλέον ο προφητικός λόγος του Αγίου Κοσμά είναι συγκεκριμένος σε ότι αφορά τον πόλεμο και σε συνδυασμό με την προφητική ρήση του μακαριστού αγίου Ιεράρχη Σιατίστης Αντωνίου δίνουν επακριβώς το γεωγραφικό στίγμα των λεγομένων γεγονότων. «Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είνε».«Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστή από πάνω, θα καταστραφήτε». Τα ανωτέρω έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ενώ ο μακαριστός άγιος Μητροπολίτης Σιατίστης Αντώνιος απροκάλυπτα έκανε λόγο για τη Συρία… υποστηρίζοντας ότι το ποθούμενο και τα γεγονότα θα έχουν αφετηρία τον πόλεμο σ’ αυτήν.
Όμως δεν είναι μόνο τα ανωτέρω που ουσιαστικά φανερώνουν ότι τα αναμενόμενα γεγονότα που έλεγε ο άγιος Αγιορείτης γέροντας Παϊσιος είναι προ των πυλών. Ο Άγιος Κοσμάς αναφερόμενος στον χρόνο που θα αρχίσουν τα γεγονότα αναφέρει δύο συγκεκριμένες προφητείες. Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν». «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα». «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτας. Δεν θα προφθάσουν όμως». Οι ανωτέρω ρήσεις τους ουσιαστικά περιγράφουν με τον πλέον χαρακτηριστικό και μη αμφισβητήσιμο από κανέναν χρόνο που θα γίνουν. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον σημερινό.
Σ’ αυτό συνηγορούν η δυσβάστακτη φορολογία της πολιτικής εξουσίας που ξεπέρασε κατά πολύ περισσότερο την φορολογία που επέβαλλαν οι Τούρκοι στους σκλαβωμένους Έλληνες το καιρό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Φορολόγησαν τα κοτέτσια και τις κότες, τα χωράφια, τα παραθύρια, κινητά και ακίνητα παραβιάζοντας ενίοτε και εν γνώσει τους το Σύνταγμα της χώρας. Τρομοκρατούν ταυτόχρονα και εκβιάζουν το λαό, όπως ακριβώς έκαναν οι Τούρκοι την εποχή της σκλαβιάς και σκορπούν με τις αποφάσεις τους το θάνατο στους πλέον αδυνάτους…(βλ. αυτοκτονίες)! Η τρίτη προφητική ρήση είναι καλό επί της παρούσης να παραμείνει ασχολίαστη. Το μόνο που θα επισημάνουμε είναι το ότι κανείς Έλληνας δεν είναι διατεθειμένος να πολεμήσει στο πλευρό ισλαμιστών, αιρετικών και λοιπών απίστων και σε βάρος ενός ορθοδόξου λαού… Ο νοών νοείτω!
Ως εκ τούτου βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συνταρακτικές γεωπολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα συμβάλουν ώστε να γκρεμιστούν και πάλι τα σχέδια του πονηρού. Γιατί τώρα θα ρωτήσει κάποιος και όχι σε ένα ή δύο ή περισσότερα χρόνια. Γιατί οι μεγαλοτραπεζίτες -τρομοκράτες φοβούνται πως αν δοθεί περισσότερος χρόνος τότε όχι μόνο θα αποτύχουν στους σχεδιασμούς τους αλλά επιπλέον τρομάζουν στο ενδεχόμενο να αντιδράσουν και να ξεσηκωθούν οι υπόδουλοι σ’ αυτούς λαοί, με πρώτο και καλύτερο αυτόν των ΗΠΑ. Επιπλέον μία ειρηνευτική χρονοβόρα διαδικασία θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στον στρατό των Συρίων να εκδιώξει εξ ολοκλήρου τους αντάρτες ισλαμιστές -τρομοκράτες. Και κάτι τέτοιο επ’ ουδενί θέλουν οι ΗΠΑ και η Γαλλία, χώρες που άμεσα εναντιώνονται στη Δαμασκό. Ο λόγος άλλωστε που το Βερολίνο απέχει στην παρούσα φάση από άμεση εμπλοκή έχει να κάνει, όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές τόσο με την εκλογική διαδικασία στο εσωτερικό της χώρας, όσο και με τις διμερείς συνεργασίες που έχει υπογράψει με τη Μόσχα στον ενεργειακό τομέα.
Αλλά ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός αποκαλύπτει ακόμη και το ρόλο της Τουρκίας! «Οι Τούρκοι αναφέρει θα μάθουν το μυστικό τρεις μέρες γρηγορώτερα από τους Χριστιανούς». Εύλογα κάποιος θα ρωτήσει, ποιό είναι αυτό το μυστικό που θα το μάθουν πιο γρήγορα. Μα είναι φως φανάρι πως το μυστικό σχετίζεται με την εντολή ή το πράσινο φως για να κτυπήσουν στη Συρία. Να γιατί οι Τούρκοι θα το μάθουν πιο σύντομα σε σχέση με τους λοιπούς «χριστιανούς» συμμάχους τους στην Βορειοατλαντική Συμμαχία(ΝΑΤΟ).
Πολλοί γνωστοί σύγχρονοι γέροντες επίσης κάνουν λόγο για επερχόμενη πείνα. Στην ουσία και πάλι επιβεβαιώνεται μία αντίστοιχη προφητική ρήση του Αγίου Κοσμά. «Λυπηρόν είνε να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκομεν ολίγον ψωμί». Προσφάτως συνεργάτης της εφημερίδας μας επικοινώνησε με γνωστό αγιορείτη γέροντα που ασκητεύει στη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος προκειμένου να του ανακοινώσει την περίφημη ειρηνευτική διαδικασία για τα χημικά όπλα που απέτρεψε την στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία! Ο διορατικός γέροντας αφού τον αφουγκράστηκε είπε: «Ετοιμαστείτε έρχονται πολύ χειρότερα πράγματα. Θα έρθουν δύσκολες ημέρες»! Οι επίπονες προσπάθειες του συνεργάτη μας να εκμαιεύσει το τι ακριβώς εννοούσε απέβησαν άκαρπες, αφού ο γέροντας στη συνέχεια σιώπησε…
Αλλά και ο ασκητής γέροντας του Παγγαίου Όρους προτρέπει συνεχώς τον τελευταίο καιρό τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους. «Αφήστε τα οικονομικά και τους φόρους στην άκρη και ενισχύστε την προσευχή σας. Το χωράφι είναι άγονο και ο ουρανός δεν λαμβάνει πλέον την προσδοκώμενη καρποφορία! Κι όταν ένα χωράφι είναι άγονο, ο γεωργός φροντίζει να το οργώσει, να ανανεώσει το χώμα, πριν προβεί στην νέα σπορά. Βρισκόμαστε σ’ αυτή ακριβώς τη διαδικασία γιατί παρά τις μεγάλες δοκιμασίες οι ορθόδοξοι χριστιανοί εμμένουν να προσκολλώνται σε εφήμερους σωτήρες που τελικά τους απογοητεύουν, αφού οι σωτήρες αυτοί αποβλέπουν να αλλάξουν το νόμο του Θεού… Έτσι όλοι μας γινόμαστε ηθικοί αυτουργοί ενός συνεχούς εγκλήματος που ουσιαστικά έχει να κάνει με την αμετανοησία των χριστιανών. Γι’ αυτό οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και καλό είναι να σας βρουν εξομολογημένους και με τον Χριστό μέσα σας (σημ. Θεία Κοινωνία)! Τότε και μόνο τότε θα αποφύγετε τους μεγάλους κινδύνους που έρχονται».
Συντακτική ομάδα Στύλου Ορθοδοξίας

 orthodoxia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )