.

.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Απίστευτος γραικυλισμός του Δήμου Άρτας:"ΤΙΜΑ" ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΤΖΑΜΙ!!!

ΕΝΩ ΖΗΤΑΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙ!

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στην Συνεδρίαση της Τετάρτης 26 Μαΐου στις 9 μ.μ. επιχορήγηση με το ποσό των 5.000 ευρώ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης» για την διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης με την 18η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και των Δήμο Αρταίων, για την ανάδειξη μνημείου Ιμαρέτ (φωτογραφία αριστερά).

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αρταίων κ. Γιώργος Αθανασούλας ανέφερε: «Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την 18η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μακρυγιάννης» διοργανώνουν μουσική εκδήλωση για πρώτη φορά στο Ιμαρέτ Άρτας, δίπλα ακριβώς από το τζαμί.

Η εκδήλωση αυτή έχει σαν στόχο αφενός μεν την ανάδειξη του ιστορικού αυτού μνημείου και τη γνωστή ιστορία του με την αναφορά που θα γίνει για το Ιμαρετ από την Προϊσταμένη της 18ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Αφέντρα Μουτζάλη, αφετέρου δε με τη συναυλία που θα ακολουθήσει με θέμα το δημοτικό τραγούδι να παρακολουθήσουμε τη διαδρομή του από την άλωση της Πόλης μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβούμε στον ανάλογο φωτισμό του μνημείου και θα γίνει προβολή σλάϊτς όλων των ιστορικών μνημείων της πόλης μας».

«Έχουν γίνει» όπως είπε «όλες οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού του χώρου, καθώς επίσης και συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ για την δωρεάν μεταφορά των συνδημοτών μας από την πόλη προς το χώρο της εκδήλωσης και επιστροφής τους μετά το πέρας αυτής.

Για το σκοπό αυτό εισηγούμαστε να γίνει επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης» με το ποσό των 5.000,00 ευρώ. Λόγω του ότι η εγγεγραμμένη πίστωση στον αντίστοιχο κωδικό δεν επαρκεί προτείνω την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού με την ψήφιση της σε βάρος του Κ.Α.00/6735 «Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους & σωματεία» για το σκοπό αυτό».

Ο κ. Αθανασούλας ευχαρίστησε για την προσφορά του το Αστικό ΚΤΕΛ και τους υπαλλήλους του Δήμου καθώς επίσης και τη 18ης Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την μέχρι τώρα προσφορά για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων τόνισε «Το Αστικό ΚΤΕΛ θα μεταφέρει δωρεάν του συνδημότες μας με τα Μίνι Μπάς από τις 8 μ.μ. με συνεχή δρομολόγια. Η αφετηρία θα είναι από την πλατεία Ζέρβα κατά μήκος του Κεντρικού δημοτικού δρόμου (Αμβρακίας, Β. Πύρου, Ζάρα) μέχρι την Γέφυρα και θα τους μεταφέρει στο χώρο της εκδήλωσης και από εκεί μετά τις 11 - 11,30 το βράδυ που υπολογίζουμε να τελειώσει η εκδήλωση πάλι θα υπάρχει το Μίνι Μπας για όσους δεν έχουν αυτοκίνητα για να τους μεταφέρει και πάλι στην πόλη».

Για όσους έχουν αυτοκίνητα επεσήμανε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλος χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για παρκινγκ των Ι.Χ. αυτοκινήτων ενώ υπογράμμισε ότι τόσο η μεταφορά με τα Μίνι Μπάς όσο και είσοδος στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο κ Αθανασούλας διευκρινιστικά ανέφερε ότι την ευθύνη της εκδήλωσης την έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Μακρυγιάννης» όμως όπως είπε ο Δήμος Αρταίων και η 18η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συνδράμουν από κοινού. Στάθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος διέθεσε υπαλλήλους για να γίνουν όλες οι Τεχνικές Εργασίες. Η 18η Εφορία μαζί και με τις Υπηρεσίες του Δήμου συνέβαλαν στο να καθαριστεί ο χώρος στο Τζαμί.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Π. Οικονομίδης ανέφερε: « Κατ αρχάς ήταν να γίνει μία εκδήλωση με 5-6 πόλεις στην Ελλάδα που έχουμε αντίστοιχα Ιμαρετ (Κομοτηνή, Καβάλα, Κως, Ρόδος). Είναι η πρώτη φορά που ξεκινάει μία τέτοια προσπάθεια που υπήρξε καθολικό αίτημα πολλών συμπολιτών μας από πολύ παλιά όπως μας θύμισε και ο συνάδελφος ο κ Τσίκος. Το ξεκινήσαμε και δεν θα σταματήσουμε εδώ θα υπάρξει μία συνέχεια καταγραφής των όλων τμημάτων.

Νομίζω ότι η παρουσία όλων μας θα ενδυναμώσει αυτή την όλη προσπάθεια και με τελικό στόχο να ζητήσουμε χρηματοδότηση που εάν δεν φτάνει ή δεν επαρκεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, να ζητήσουμε με την άδειά του και ανάλογη ενίσχυση και από το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, ή από την Πρεσβεία την Τούρκικη για να αναστηλωθεί το Ιμαρέτ ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης που μπορεί να είναι και περιηγητές μόνο, που μπορεί να είναι τουρίστες, μπορεί να είναι και ομόθρησκοι που θέλουν να δουν κάποια στοιχεία. Δεν είναι κακό να αναδεικνύουμε την ιστορία μας να την συντηρούμε και να την προβάλουμε.

Είμαι υπερήφανος γιατί προΐσταμαι ενός Δημοτικού Συμβουλίου που η πολυπολιτισμική αντίληψη έχει διαπεράσει όλους μας και νομίζω ότι συμφωνούμε σε πολλά πράγματα αυτού του επιπέδου, να το περάσουμε και προς τα έξω για να σπάσουμε αυτό τον πάγο που υπάρχει όσον αφορά άλλες θρησκείες, άλλους πολιτισμούς που έχει ανάγκη ο τόπος μας να τους υποδεχθεί να τους αναδείξει, αν υπήρξαν εδώ και λειτούργησαν στις περιοχές μας. Αυτό να συνδεθεί με τις προσπάθειες ανάδειξης και των τοπικών στοιχείων της δικιάς μας ιστορίας και του δικού μας πολιτισμού. Άρα λοιπόν σε αυτό το επίπεδο τα 5.000 ευρώ μην τα συζητάμε εάν είναι πολλά ή λίγα, είναι αυτά που χρειάζονται για να γίνει η εκδήλωση όσο πιο καλά μπορεί να γίνει».

Το συγκεκριμένο θέμα υπερψήφισαν όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θ. Βαϊτση ο οποίος ψήφισε παρόν.


ΠΗΓΗ.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ;ΤΗΝ "ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ;ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ,ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;

Ή ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ,ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ;

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;;;

ΕΔΩ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ...ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΑΡΕΤ;

ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ (!!!) ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ;

ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ";

ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ:ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ,ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΣΤΗ ΧΙΟ Η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ.

ΣΤΗΝ ΚΩ,ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ,ΕΝΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ...ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ,ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ...ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ!ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ!

ΤΕΛΙΚΑ,ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ:ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ,ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την Άλωση "διευκόλυνε" ο ηφαιστειακός χειμώνας της εποχής εκείνης μετά από έκρηξη του Κάτλα: http://www.freerepublic.com/focus/news/2501849/posts?page=35.

Aναγγέλθηκε ξανά η επερχόμενη ΕΚΡΗΞΗ του ηφαιστείου Κάτλα, ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ από του Εγιαφιαλαγιόκουλ, άρα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ-ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ σταύλοι ΤΩΡΑ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=1_7trGmVzYU
Οι ηφαιστειακοί χειμώνες είναι σχετικά συχνό, περίπου ανά αιώνα, φαινόμενο, μόνο που παλιότερα δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί συννέφιαζε και χιόνιζε επί χρόνια, όταν είχε εκραγεί ηφαίστειο στην άλλη άκρη της Γης...
May 27, 2010
LONDON - A second, much larger volcano in Iceland is showing signs that it may be about to erupt, scientists have warned.
http://www.msnbc.msn.com/id/37371442/ns/world_news-europe

The eruption of the Eyjafjallajoekull volcano in Iceland, and the travel chaos it has caused, is only a "small rehearsal", according to Iceland's President Olafur Grimsson.
The larger Katla volcano, right next to it, usually erupts every century, and the last eruption was in 1918, he said. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/8631343.stm

Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια!
Σε περίπτωση παρατεταμένης έκρηξης αναμένεται- εκτός από την απαγόρευση των πτήσεων- ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηφαιστειακός χειμώνας» κατά το οποίο το νέφος τής τέφρας εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στη Γη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4571465
Times: ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΩΝ ΝΕΦΩΝ-ψύξης
Sunday Times
May 16, 2010
Scientists forecast decades of ash clouds
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127706.ece
29 May 10 - Two huge volcanoes erupted  in Central and South America on Friday, forcing thousands of people to flee and disrupting air traffic as the ash drifted over major cities.

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1282291/Guatemala-volcano-kills-continue s-dump-black-ash-surrounding-areas.html

http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )